Καί πάλι χωρίς ρεύμα η Νέα Υόρκη

Καί πάλι χωρίς ρεύμα η Νέα Υόρκη
Ενημερώθηκε: 22/07/19 - 20:45

Νέες διακοπές ρεύματος σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης. Περίπου 53.000 καταναλωτές δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα χθες βράδυ, κυρίως στο Μπρούκλιν. Σήμερα το πρωί, η Con Edison είχε αποκαταστήσει το ρεύμα σε περισσότερους από 30.000 καταναλωτές, ενώ προβλέπει να το κάνει έως το απόγευμα τοπική ώρα για τους εναπομείναντες 21.500 καταναλωτές που παραμένουν στο σκοτάδι.

Η νέα αυτή διακοπή στην ηλεκτροδότηση έγινε μέσα σε ένα κλίμα νέων επικρίσεων κατά της εταιρείας ηλεκτρισμού Con Edison, έπειτα από την πρόσφατη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που έπληξαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα μετά την τεράστια βλάβη που βύθισε στο σκοτάδι το Μανχάταν, της Νέας Υόρκης.

Σε αντίθεση με το περιστατικό της 13ης Ιουλίου, που οφειλόταν σε βλάβη σε γραμμή υψηλής τάσης, αυτή τη φορά η ίδια η εταιρεία πήρε μονομερώς την απόφαση να διακόψει χθες την τροφοδότηση σε ένα τμήμα του δικτύου «για να προφυλάξει τις ζωτικής σημασίας υποδομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Ο πάροχος ενέργειας σημείωσε ότι η κατανάλωση είχε ανέλθει σε νέο ρεκόρ την Κυριακή στις 18.00 τοπική ώρα, με 12.063 μεγαβάτ, την τρίτη ημέρα ενός κύματος καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές ακτές της χώρας.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν σφοδρές επικρίσεις σε βάρος της Con Edison, που έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών αξιωματούχων της Νέας Υόρκης μετά τη βλάβη της 13ης Ιουλίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα 73.000 καταναλωτές.

«Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος από την Con Ed» δήλωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξη τύπου σήμερα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει μονομερώς σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση ελήφθη «όταν άρχισε να νυχτώνει, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα ασφαλείας, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν».

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, έστειλε στις πληγείσες περιοχές επιπλέον 200 στελέχη της πολιτειακής αστυνομίας.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ανέφερε ότι μίλησε χθες και σήμερα με τον πρόεδρο της Con Edison, Τζον Μακάβοϊ, ο οποίος δεν του έδωσε «καμία απάντηση» για τους λόγους της διακοπής και «για όσα έπρεπε να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί».