Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ επέτρεψαν τη χρήση του φαρκάκου Regeneron που χρησιμοποίησε ο Τραμπ

 
Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ επέτρεψαν τη χρήση του φαρκάκου Regeneron που χρησιμοποίησε ο Τραμπ

Ενημερώθηκε: 22/11/20 - 22:33

Κορονοϊός: Το «πράσινο φως» για τη χρήση του φαρμάκου Regeneron κατά του κορονοϊού -το οποίο είχε δοκιμαστεί με επιτυχία και στον πρόεδρο Τραμπ- έδωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οπως γράφει η εφημερίδα La Vanguardia.

«Η άδεια περιορίζει τη χρήση του φαρμάκου σε άτομα άνω των 12 ετών που έχουν δοκιμαστεί θετικά για τον Covid-19 και κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή περίπτωση της νόσου», εξηγεί ο επικεφαλής επιστήμονας της FDA, Ντένις Χίντον με επιστολή του στην αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals.

Αντίθετα, δεν μπορεί να δοθεί αυτή η θεραπεία σε άτομα που είναι διασωληνωμένη ή σε ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο.

Το φάρμακο είναι ένα κοκτέιλ δύο ισχυρών μονοκλωνικών αντισωμάτων και σε προκαταρκτικές μελέτες ειχε δώσει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην αναχαίτιση της λοίμωξης, ειδικά όταν χορηγείται κατά τα πρώτα στάδια της νόσου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Το φάρμακο μείωσε τα επίπεδα του ιικού φορτίου και βελτίωσε τα συμπτώματα σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια έως μέτρια Covid-19» πρόσθεσε.

Στην αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals κορυφαίο ρόλο σε διοικητικό και ερευνητικό επίπεδο έχει ο Ελληνο-αμερικανός συνιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας Τζορτζ Γιανακόπουλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ οταν διαγνώστηκε θετικός για Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου, έλαβε μια δόση 8 γραμμαρίων κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron, αν και η FDA δεν είχε εγκρίνει ακόμη τη χρήση του.

Οταν ανάρρωσε ο Τραμπ, απεδωσε στο Regeneron τη θεραπεία του και δεσμεύθηκε να διανείμει δωρεάν το φάρμακο.