Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Σε κατάσταση έκτακτης κήρυξε η κυβέρνηση τη χώρα

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Σε κατάσταση έκτακτης κήρυξε η κυβέρνηση τη χώρα
Ενημερώθηκε: 22/04/19 - 18:58

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα η κυβέρνηση της Σρι Λανκα, κήρυξε τελικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Κυριακής , τις οποίες και αποδίδει σε «διεθνές δίκτυο τρομοκρατίας». 

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης δίνει στην αστυνομία και τον στρατό αυξημένες εξουσίες για τη σύλληψη και ανάκριση υπόπτων, χωρίς να έχει προηγηθεί εντολή δικαστηρίου. Θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου. 

Διαβάστε επίσης: Σρι Λάνκα: Έκρηξη κοντά σε εκκλησία στο Κολόμπο - Οι αρχές ήξεραν δύο βδομάδες πριν για τις επιθέσεις και δεν έκαναν τίποτα

 

Η αστυνομία εντόπισε 87 πυροκροτητές στον βασικό σταθμό λεωφορείων της πρωτεύουσας Κολόμπο. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής, περί τις 8.30 - 9.00 τοπική ώρα σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά στην ακτή στην πρωτεύουσα . Παράλληλα, βόμβες εξερράγησαν μέσα σε τρεις εκκλησίες όπου ρωμαιοκαθολικοί πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία του Πάσχα. 

Δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, που άφησαν πίσω τους 290 νεκρούς και 500 τραυματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ