Το μήνυμα μετά θάνατο, που έφερε ζωή...

Το γραπτό μήνυμα μετά θάνατο, που έφερε ζωή...
Ενημερώθηκε: 06/12/19 - 19:12

Λίγο μετά τον γάμο τους, η Λενί και ο Τζέρεμι Κεντ είχαν μια σοβαρή συζήτηση για το κάπνισμα. Η Λενί ζήτησε από τον Τζέρεμι να περιορίσει και, ει δυνατόν, να σταματήσει το τσιγάρο, για το καλό της υγείας του. Η συζήτηση προκάλεσε περαιτέρω σκέψεις στον Τζέρεμι, οδηγώντας τον στο να στείλει στις 30 Μαρτίου 2016 στη σύντροφό του ένα γραπτό μήνυμα, το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ σημαντικό.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την αποστολή του μηνύματος και ενώ το ζευγάρι σχεδίαζε να αποκτήσει μωρό, στις 20 Μαΐου του 2016, ο Τζέρεμι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με μοτοσικλέτα, με τον θάνατό του να είναι ακαριαίος.  

Μετά το πρώτο σοκ, η Λενί θυμήθηκε το μήνυμα που της είχε στείλει ο Τζέρεμι και στο οποίο έγραφε πως «αν για οποιονδήποτε μου του συμβεί κάποιο ατύχημα και πέσω σε κώμα ή είμαι εγκεφαλικά νεκρός, κρατήστε με σε μηχανική υποστήριξη μέχρι να επανέλθω, για να πάρετε σπερματοζωάρια από το σώμα μου και να αποκτήσεις ένα κοριτσάκι».

Όπως αφηγήθηκε η ίδια στο BBC, αφού ήρθε στο μυαλό της το μήνυμα, άρχισε να προσεύχεται με την ελπίδα να μπορεί να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο ένα παιδί.

Ο δωρεά σπέρματος γίνεται υπό κανονικές συνθήκες από άτομα που βρίσκονται εν ζωή και σπάνια λαμβάνονται δείγματα μετά τον θάνατο κάποιου. Ωστόσο, όπως ανέφερε στο BBC ο Δρ. Κάπι Ρότμαν, παιδιά έχουν γεννηθεί από σπέρμα που είχε καταψυχθεί 32  χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν κάποιος πεθαίνει, το σπέρμα παραμένει ζωντανό στον οργανισμό του για κάποιες ώρες και μπορεί να ληφθεί δείγμα. Περίπου 44 ώρες μετά τον θάνατο του Τζέρεμι, ελήφθη πράγματι δείγμα. Έντεκα μήνες μετά από τον θάνατο του Τζέρεμι, η σύζυγός του Λενί γέννησε το παιδί τους, ένα μικρό κοριτσάκι.

«Βλέπω κάτι από εμένα στο μωρό, αλλά μοιάζει με τον πατέρα της» περιέγραψε η ίδια. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί ηθικής, ο Δρ. Ρότμαν σχολίασε: «Νομίζω θα ήταν σχεδόν ανήθικο να μην το κάνεις αυτό. Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να μην είχε γεννηθεί ποτέ το παιδί; Όταν βλέπουμε τη Λενί και τη μικρή Ρέμι, σκεφτόμαστε την ευτυχία και τις όμορφες στιγμές που θα βιώσουν».