Ο Μεντβέντεφ μιλά για ανατροπή καθεστώτος στην Ουκρανία

 
δδ

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 14:43

Μια ριζική ανατροπή καθεστώτος στο Κίεβο μπορεί να προωθήσει συνομιλίες για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, έγραψε στο Telegram ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στην ανάρτησή του, αξιολόγησε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν το Κίεβο αποδεχτεί τους όρους της Μόσχας, που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών. Οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν την ανάγκη αποδοχής του αποτελέσματος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας, σεβασμό των συνταγματικών συνόρων της Ρωσίας και ουδέτερο καθεστώς για την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ επισημαίνει ότι ακόμη και αν το Κίεβο, το οποίο απέρριψε την πρωτοβουλία, τελικά αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας, η Μόσχα θα πρέπει να παραμείνει προσεκτική γιατί η Ρωσία δεν θα επωφεληθεί από μια παύση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, η οποία θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, ενώ δεν μπορούν να γίνουν δηλώσεις από την Ουκρανία. Ωστόσο, όλα αυτά μπορεί να πυροδοτήσουν «μια νέα τρίτη κατάσταση που μοιάζει με το Μαϊντάν» στην Ουκρανία, η οποία «θα σαρώσει τη σημερινή χούντα, φέρνοντας μια ακόμη πιο ριζοσπαστική ομάδα στην εξουσία».

«Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, αυτό θα είναι όταν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για συνομιλίες, ιδιαίτερα για την παράδοση [του Κιέβου]», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Θα είναι πιο δύσκολο για τη δυτική συμμαχία να παράσχει βοήθεια σε αδιάκριτους εξτρεμιστές», εξήγησε ο Μεντβέντεφ. "Εξάλλου, θα πρέπει να παραδεχθούν ανοιχτά ότι δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από χρήματα των φορολογουμένων σπαταλήθηκαν. Έτσι η Ουάσιγκτον και οι συνεργάτες της θα αναγκάσουν τους Ναζί του Κιέβου να αναγνωρίσουν την έκβαση του πολέμου", είπε.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα λόγια του Μεντβέντεφ, η κλίκα του Βλαντιμίρ Ζελένσκι «θα καταφύγει στη Δύση ή θα γίνει κομμάτια από έναν όχλο». «Ένα μετριοπαθές πολιτικό καθεστώς θα προκύψει από τα ερείπια της πρώην Ουκρανίας», υπέθεσε ο Μεντβέντεφ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ