Πάνω από 45.000 κρούσματα κορονοϊού σε μία ημέρα στην Γαλλία - Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Πάνω από 45.000 κρούσματα κορονοϊού σε μία ημέρα στην Γαλλία - Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Ενημερώθηκε: 24/10/20 - 23:22

Κορονοϊός: Την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου στη Γαλλία της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης ψήφισε σήμερα η Εθνοσυνέλευση στη Γαλλία, την ώρα πάνω από 45.000 νέα κρούσματα κορονοϊού κατεγράφησαν σήμερα.

Η Εθνοσυνέλευση στη Γαλλία ψήφισε σε πρώτη ανάγνωση, την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου στη Γαλλία της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Πρόκειται για ένα ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει περιορισμούς λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Το νομοσχέδιο, εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά και αναμένεται στη Γερουσία την Τετάρτη, για να λάβει την τελική έγκριση στις αρχές Νοεμβρίου.

Η αντιπολίτευση, της αριστεράς όπως και της δεξιάς, ύψωσε τους τόνους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι τίθενται μεταξύ παρενθέσεων οι ατομικές ελευθερίες από αυτή την «ατομική βόμβα» της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Αριθμός σοκ των νέων κρουσμάτων

Στο μεταξύ η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, αφού κατέγραψε 42.032 χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 138 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 34.645.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.086.497, αφότου πέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων για πρώτη φορά χθες.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως το 16% όλων των τεστ που διεξάγονται για κορονοϊό είναι θετικό, ένα νέο υψηλό και ένας αριθμός διπλάσιος από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη σήμερα.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ