Περισσότεροι από τους μισούς ουκρανούς μαχητές έχουν απομακρυνθεί από το Αζοφστάλ

 
Περισσότεροι από τους μισούς ουκρανούς μαχητές έχουν απομακρυνθεί από το Αζοφστάλ

Ενημερώθηκε: 19/05/22 - 10:33

Περισσότεροι από τους μισούς ουκρανούς μαχητές, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ της Μαριούπολης, έχουν απομακρυνθεί, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών που ελέγχουν την περιοχή, τον Ντένις Πουσίλιν.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε πόσους μαχητές αναφερόταν ο Πουσίλιν και το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τον ισχυρισμό του.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν δώσει αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των μαχητών που έχουν απομακρυνθεί από το εργοστάσιο.

Στο Azovstal παραμένουν υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές

Οχυρωμένοι στον λαβύρινθο στοών και καταφυγίων στη χαλυβουργία Azovstal φέρονται να παραμένουν υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές, δίχως να είναι σαφές εάν θα εγκαταλείψουν το εργοστάσιο ή θα δώσουν μία ύστατη μάχη απέναντι στον ρωσικό στρατό. Εξίσου αβέβαιη παραμένει η τύχη των σχεδόν 1.000 μαχητών που παραδόθηκαν στη χαλυβουργία της Μαριούπολης και έχουν οδηγηθεί σε ρωσοκρατούμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «λαϊκής δημοκρατίας» του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε την Τετάρτη ότι επί του παρόντος δεν βρίσκονται ανώτατοι διοικητές μεταξύ των μαχητών που έχουν παραδοθεί στη χαλυβουργία.

«Δεν υπάρχουν διοικητές στο ανώτατο επίπεδο [μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν]. Δεν έχουν φύγει. Αυτή είναι η κατάσταση έως τώρα» είπε ο Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ, DAN.