Πέθανε ο πειραματιστής της ποπ μουσικής, Σκοτ Γουόκερ(video)

Ένας άνθρωπος-καλλιτέχνης που έγραψε ιστορία στην ποπ και πειραματική μουσική, ο Σκοτ Γουόκερ, έφυγε από τη ζωή-Το βιογραφικό του (video)
Ενημερώθηκε: 25/03/19 - 16:30

Ένας άνθρωπος-καλλιτέχνης που έγραψε ιστορία στην ποπ και πειραματική μουσική, ο Σκοτ Γουόκερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. 

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δισκογραφική του εταιρεία 4AD, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για μισό αιώνα, η ιδιοφυΐα του ατόμου που γεννήθηκε με το όνομα Noel Scott Engel είχε εμπλουτίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"

Το βιογραφικό του

Ο Σκοτ Γουόκερ γεννήθηκε το 1943 στο Χάμιλτον του Οχάιο, μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, ενώ έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και έγινε Βρετανός πολίτης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νόα Σκοτ Ένγκελ.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν μετανάστευσε στη Βρετανία, στα μέσα της δεκαετίας του '60 και ξεκίνησε την καριέρα του με το γκρουπ Walker Brothers. Το 1964 δημιούργησε τους Walker Brothers, ενώ όταν αποχώρησε από το σχήμα κυκλοφόρησε μια σειρά από σόλο άλμπουμ, που πολλοί τα θεωρούν ως πιο ριζοσπαστικά ποπ άλμπουμ της εποχής. Ανάμεσα στα κορυφαία άλμπουμ της καριέρας του θεωρούνται τα «Tilt» (1996) και «Drift» (2006).