Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: "Φτάνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας - Μάταιος κόπος η επίδειξη εξοπλισμού"

 
Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: "Φτάνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας - Μάταιος κόπος η επίδειξη εξοπλισμού"

Ενημερώθηκε: 24/12/21 - 16:36

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι ακόμα κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελόριζο, ενώ χαρακτήρισε «σόου» το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται... Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως "επεκτατικούς". Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά.»

Στη συνέχεια, ενοχλημένος από την εξοπλιστική και διπλωματική αναβάθμιση της χώρας μας μετά και τις αμυντικές συμφωνίες με άλλες χώρες, ο Ακάρ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.

«Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού, προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα.»

Πηγή: skai.gr