Πυροβολισμοί από το στρατό του Μαδούρο στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας με δύο νεκρούς

Βενεζουέλα: Άνοιξαν πυρ στα σύνορα με τη Βραζιλία – Πληροφορίες για μια νεκρή γυναίκα
Ενημερώθηκε: 22/02/19 - 21:08

Δύο νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός συγκρούσεων στα σύνορα της Βραζιλίας - Βενεζουέλας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ κατά διαδηλωτών που εναντιώνονται στο κλείσιμο των συνόρων, εν όψει της ανθρωπιστικής βοήθειας που στέλνουν αύριο οι ΗΠΑ προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την Washington Post, η γυναίκα που έπεσε νεκρή στα σύνορα ανάμεσα στη Βενεζουέλα και την Κολομβία ονομάζεται Zoraida Rodriguez, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Γκραν Σαμπάνα, Εμίλιο Γκονζάλες και είναι μέλος των ιθαγενών.

Παράλληλα, ο Γκονζάλες τόνισε ότι οι ντόπιοι συγκρούστηκαν με άνδρες του στρατού και της εθνικής φρουράς της Βενεζουέλα, την ώρα που μονάδες του στρατού και τανκς κινούνταν προς τα σύνορα.

Διαβάστε ακόμα: Venezuela Aid Live concert: Δείτε live τη μεγάλη συναυλία για το λαό της Βενεζουέλας

 

Το συμβάν σημειώθηκε όταν ιθαγενείς προσπάθησαν να εμποδίσουν στρατιώτες από το να κλείσουν τα σύνορα για να μην περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια, για την οποία ο Νίκολας Μαδούρο έχει ήδη αναφέρει ότι θα κλείσει τα σύνορα, όχι μόνο με την Βραζιλία

 

Οι ιθαγενείς συγκρούστηκαν με άνδρες της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας και στρατιώτες, που εκείνη την ώρα μετακινούσαν τανκς στα σύνορα με τη Βραζιλία.