Συνεχίζει να προκαλεί ο Ελπιδοφόρος: “Τουρκοκυπριακό κράτος” το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ελπιδοφόρος: “Τουρκοκυπριακό κράτος” το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο
Ενημερώθηκε: 27/09/21 - 10:10

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνεχίζει να προκαλεί τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα τους Έλληνες της Κύπρου, με τις τοποθετήσεις του, που βρίσκονται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορία.

Σε νέες δηλώσεις του, αυτή τη φορά στον ανταποκριτή του ΑΝΤΕΝΝΑ στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζει “Τουρκοκυπριακό Κράτος” το παράνομο μόρφωμα στην κατεχόμενη Κύπρο. Όπως είναι γνωστό είναι ένα ψευδοκράτος που δεν αναγνωρίζει κανένας στον κόσμο εκτός από την κατοχική Τουρκία.

Η αναφορά αυτή του κ. Ελπιδοφόρου δείχνει το είδος της εκπαίδευσής του στα εθνικά θέματα, αλλά και τον υψηλό βαθμό της επικινδυνότητας του για τα συμφέροντα πρωτίστως της Ομογένειας, αλλά και της Ελλάδας, και της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο τεράστιο ατόπημα του, να σπεύσει στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”, που πραγματοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν και να αναγνωρίσει τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δήλωσε τα εξής:

«Εξέφρασα τη λύπη μου που στεναχώρησα τους αδελφούς μας του Κυπρίους και όλους τους Έλληνες, αλλά ασφαλώς δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου να αναγνωρίσω το τουρκοκυπριακό κράτος διότι και δεν το πιστεύω και δεν είναι στις αρμοδιότητες μου”.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, που χθες συνάντησε τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, προκάλεσε απογοήτευση στην Ομογένεια και σε όλο τον Ελληνισμό, αλλά προσέβαλε τους Έλληνες της Κύπρου, ισχυριζόμενος ότι το δράμα των ομογενών μας που υπέφεραν τα πάνδεινα από τους Τούρκους οφείλεται στην …έξαρση του κυπριακού, όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή.

Ο Αρχιεπίσκοπος ισχυρίστηκε επίσης ότι:

“Είμαι ευθυγραμμισμένος πλήρως σ’ όλα τα εθνικά μας θέματα με το εθνικό μας κέντρο όπως πάντοτε, όπως όλοι οι προκάτοχοι μου και είμαι έτοιμος για να συνδράμω στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων”.

Αυτό δεν ισχύει καθώς εδώ και καιρό ζητά από ομογενείς να τον βοηθήσουν να …αλλάξει η εικόνα της Τουρκίας στο Κογκρέσο…

“Με ξάφνιασε”, είπε προφανώς διότι δεν γνωρίζει τον πατριωτισμό των ομογενών μας, “η έκταση την οποία πήρε γι’ αυτό και εξέδωσα την ανακοίνωση και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι επίσης ευτυχής επειδή αύριο (χθες) θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη και έτσι θα κλείσει ένας κύκλος που δεν θα έπρεπε να ανοίξει αυτής της παρεξήγησης».

Και στο σημείο αυτό δεν λέει την αλήθεια, διότι εξέδωσε την λεγόμενη “απολογία” υπό την πίεση της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης, και επειδή αντιλήφθηκε ότι η Ομογένεια κυριαρχήθηκε από οργή για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Ο κ. Ελπιδόφόρος θεωρεί ότι “η κρίση φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι έχει ξεπεραστεί» και ενώ γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου απαιτεί την απόσυρση της αναφοράς του στις δήθεν ευθύνες της Κύπρου για την τραγωδία των ομογενών της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Σε ερώτηση του ΑΝΤΕΝΝΑ εάν πίσω από τις αντιδράσεις υπήρχαν σκοπιμότητες, ο κ. Ελπιδοφόρος, που προκάλεσε στον απίστευτο βαθμό τους ομογενείς πιστούς, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να τάζω νεφρούς και καρδίες, όπως λέει το Ευαγγέλιο, δεν μπορώ να μπω στην καρδιά και στην σκέψη κανενός το γιατί έγινε, εγώ μένω στους καλοπροαίρετους ανθρώπους που στεναχώρησα και ζήτησα την κατανόηση τους και σε αυτούς απευθύνθηκα».

Προφανώς η ερώτηση αφορά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας για την απόφαση του κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί στα τουρκικά εγκαίνια και να εξυπηρετήσει τους τουρκικούς σχεδιασμούς εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ήταν υποχρέωση της Hellas Journal να προχωρήσει στην αποκάλυψη, όπως και θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

Πηγή: Hellas Journal