Την Πέμπτη το πρώτο βήμα για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

 
Την Πέμπτη το πρώτο βήμα για τον εποικισμό της Αμμοχώστου

Ενημερώθηκε: 06/10/20 - 21:46

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, Οι Τούρκοι κάνουν το πρώτο βήμα για τον εποικισμό της Αμμοχώστου. Όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν, παρουσία του εκλεκτού, στις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα, του λεγόμενου πρωθυπουργού, Ερσίν Τατάρ, την Πέμπτη ανοίγει το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και θα είναι προσβάσιμο στο κοινό.

Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου, να πριμοδοτήσει τον Ερσίν Τατάρ στις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα, αλλά και να προκαλέσει την αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς με στόχο να τορπιλίσει την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών.

Ο Ερσίν Τατάρ μετέβη στην Άγκυρα, πέντε ημέρες πριν τις παράνομες εκλογές, προκειμένου να ανακοινώσει, μαζί με τον Ερντογάν, σε συνέντευξη τύπου την επαναλειτουργία του αγωγού που μεταφέρει νερό στα κατεχόμενα και το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία των Βαρωσίων.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις, αυτή η εξέλιξη έχει σημασία. Γνωρίζουμε ότι πολλοί θα ενοχληθούν, αλλά μέχρι σήμερα οι Τ/κ και εμείς κάναμε υπομονή χωρίς να έχουμε καμιά ανταπόκριση», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και ευχήθηκε να ανοίξει αργότερα ολόκληρη η πόλη των Βαρωσίων.

«Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι τα Βαρώσια είναι έδαφος της ΤΔΒΚ», είπε ο Ερντογάν για να προσθέσει ότι «υποστηρίζουμε πλήρως την απόφασή σας να διατεθεί η όμορφη παραλιακή λωρίδα των Βαρωσίων στο κοινό. Προσωπικά και εκ μέρους του έθνους μου, σας συγχαίρω για αυτήν την γενναία απόφαση. Ως πρώτο βήμα, είμαστε ικανοποιημένοι που ο τουρκοκύπριος λαός θα μπορέσει να εισέλθει στην κλειστή περιοχή από την Πέμπτη το πρωί για να επωφεληθεί από την παραλία των Βαρωσίων.

»Οι αντιρρήσεις των αντιπάλων είναι ήδη μάταιες, καθώς δεν υπάρχει εκεί ιδιωτική περιουσία, που ανοίγεται για χρήση. Ελπίζουμε ότι οι εργασίες, που πραγματοποιούνται με σεβασμό στα δικαιώματα ιδιοκτησίας, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και τα Βαρώσια θα ανοίξουν πλήρως για χρήση. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε είδους υποστήριξη στις αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου σε αυτό το θέμα.

»Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση, η πόλη της Αμμόχωστου εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της. Παρά το γεγονός ότι το θέμα έφτασε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πολλές φορές στη δεκαετία του '90, δεν μπόρεσε να υπάρξει συμφωνία εξαιτίας της ελληνοκυπριακής πλευράς. Μία από τις υποσχέσεις που δώσαμε στους ανθρώπους μας το 2019 ήταν το άνοιγμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων. Έχουμε φέρει το έργο μας σε ένα στάδιο και κάνουμε το πρώτο απτό βήμα. Ξεκινάμε τις προσπάθειές μας να παραδώσουμε την παράκτια λεωφόρο και τη λεωφόρο Δημοκρατίας και την παράκτια ζώνη, προς χρήση από το λαό μας.

»Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κόσμο μας από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Βλέπουμε το ζήτημα της Αμμοχώστου ως εθνικό σκοπό πάνω από κάθε πολιτικό ανταγωνισμό. Η επιτροπή ακινήτων συνεχίζει τις ενέργειές της για την παροχή σε κατόχους ιδιοκτησίας πριν από το ‘74 των σπιτιών και των χώρων εργασίας τους. Φυσικά, λαμβάνονται επίσης υπόψη κι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προχωράμε σε ένα νέο στάδιο στο ζήτημα της Αμμοχώστου. Εύχομαι αυτό το μη αναστρέψιμο βήμα που κάναμε στην Αμμόχωστο. να είναι επωφελές για την ΤΔΒΚ, για όλους τους πολίτες μας και ολόκληρο το νησί». είπε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός».

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με την περιοχή των Βαρωσίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: philenews.com, sigmalive.com