Εκλογή Αρχιεπισκόπου Κύπρου: Η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο στο Κυπριακό

 
Εκλογή Αρχιεπισκόπου Κύπρου: Η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο στο Κυπριακό

Ενημερώθηκε: 07/12/22 - 14:17

Σε νέα δημοσκόπηση με αφορμή της εκλογές για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο σε ποσοστό 65% οι  Κύπριοι υποστηρίζουν ότι ο νέος ηγέτης της Εκκλησίας θα πρέπει να ασχολείται με την επίλυση του προβλήματος ενώ το 33% λέει όχι.

Ένα σημαντικό ποσοστό -43%- εκτιμά ότι οι εκλογές θα επηρεάσουν τα γεωπολιτικά δεδομένα ,ενώ το 54% πιστεύει ότι  δεν θα παίξει κάποιο ρόλο.

Ανεξάρτητα από αυτά το 59% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενώ, ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό της τάξεως του 52% διαφωνεί με την όλη διαδικασία. Παρά τις διαφωνίες όμως το 58%  θα πάρει μέρος στις εκλογές.

Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα σχετικά με τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο νέος αρχιεπίσκοπος.

Σε ποσοστό 48% πρέπει να είναι έντιμος , ενώ το 46% λέει ότι πρέπει να είναι φιλάνθρωπος. Η μόρφωση παίζει σημαντικό ρόλο (41%) . Οι πιστοί θέλουν σε ποσοστό 38% να εκπέμπει ταπείνωση, να είναι πράος (32%) ,αδιάφθορος 24% και μόλις 12% προσιτός.

Σε ο,τι αφορά τους υποψηφίους ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος  είναι πιο κοντά στον λαό, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο οποίος προηγείται  και στην παράσταση νίκης,  ακολουθούμενος από τον Πάφου Γεώργιο και τον Ταμασού Ησαΐα.

Εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, πρώτος σε πρόθεση ψήφου θα ήταν ο Λεμεσού Αθανάσιος με 26%, δεύτερος ο Ταμασού Ησαΐας, τρίτος ο Πάφου Γεώργιος με 15% και τέταρτος ο Κωνσταντίας Βασίλειος με 13%. Στις δύο τελευταίες θέσεις είναι ο Μόρφου Νεόφυτος με 5% και ο Κυρηνείας Χρυσόστομος με 3%.

Σε σχέση με τη βεβαιότητα ψήφου, το 88% των ψηφοφόρων του Μόρφου Νεόφυτου δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Λεμεσού Αθανάσιο είναι 78%, ενώ για τον Κωνσταντίας Βασίλειο 76%.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ