Οργή του μητροπολίτη Μεσογαίας για τη βάπτιση σε πισίνα από ιερέα που έχει καθαιρεθεί

 
mesogaias

Ενημερώθηκε: 07/10/22 - 16:31

Πριν από λίγες μέρες οι μητρόπολη Γλυφάδας είχε καταγγείλει ιερέα για βάπτιση που έκανε στη θάλασσα στη Γλυφάδα, αφού η Ιερά Σύνοδος τον είχε καθαιρέσει. Μάλιστα η μητρόπολη είχε χαρακτηρίσει άκυρες τις βαπτίσεις. Ο ίδιος ιερέας ο οποίος δηλώνει παλαιοημερολογίτης τέλεσε και τη βάπτιση σε πισίνα αυτή τη φορά του παιδιού της ηθοποιού Φωτεινής Αθερίδη. Σύμφωνα με το Orthodoxia Info, η βάπτιση σε πισίνα κτήματος προκάλεσε την οργή του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της Μητρόπολης Μεσογαίας.

Ο ιερέας έκανε τη Βάπτιση όχι σε κολυμβήθρα ούτε στη θάλασσα αλλά… σε πισίνα. Μάλιστα το παιδί φορά μαγιό. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, παρωδία ήταν και ο ίδιος ο κληρικός ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι ιερέας μιας και έχει τελεσίδικα καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο για δεκατρία παραπτώματα. Πριν την καθαίρεση του ο εν λόγω υπηρετούσε στη Μητρόπολη Γλυφάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μητροπολίτης Μεσογαίας που ενημερώθηκε για το συμβάν, απέστειλε σκληρή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες του κτήματος κάνοντας λόγο για ασέβεια και γελοιοποίηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τους αρμοδίους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέσα στις επόμενες ημέρες η Μητρόπολη Μεσογαίας θα απαγορεύσει την τέλεση Μυστηρίων στο εν λόγω κτήμα και θα ζητήσει την σφράγιση του ιδιωτικού ναού που διατηρεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι του κτήματος δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να απαντήσουν στην επιστολή του μητροπολίτη.

Όσο για τη Βάπτιση, για την Εκκλησία δεν θεωρείται έγκυρη αφού ο άνθρωπος που την τέλεσε δεν έχει ιερωσύνη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας ο οποίος έχει καθαιρεθεί από την ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωστός και ως "ιερέας των επωνύμων", έχει ενταχθεί στους Παλαιοημερολογίτες με την τοπική μητρόπολη να θεωρεί άκυρες τις βαπτίσεις που τελεί στην περιοχή. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της αναζητά τους γονείς του μωρού που βαπτίστηκαν για να επαναληφθεί το μυστήριο.

"Η Ιερά μητρόπολη επληροφορήθη ότι στις 2 Σεπτεμβρίου κάποιος που παρίστανε τον ιερέα επραγματοποίησε δήθεν βάπτιση στη θάλασσα στο κέντρο της Γλυφάδας .Επιθυμούμε λοιπόν να πληροφορήσουμε τους γονείς του παιδιού ,τους οποίους δεν γνωρίζουμε ,οτι η βάπτιση αυτή είναι άκυρος και το παιδί παραμένει αβάπτιστο διότι αυτός που ενεφανίσθη ως ιερέας έχει καθιερωθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο για πολύ σοβαρούς λόγους. Ως εκ τούτου δεν έχει δυνατότητα να ενεργεί μυστήρια , έστω και αν ισχυρίζεται οτι ανήκει σε οποιαδήποτε παλαιοημερολογίτικη παραφυάδα. Κατόπιν τούτων το παιδί πρέπει να βαπτιστεί από κανονικό ιερέα".

Ο ιερέας υπηρετούσε στον ναό Κωνσταντίνου Και Ελένης στη Γλυφάδα και ήταν εκ των λίγων τους οποίους διάφοροι πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες προτιμούσαν για την τέλεση μυστηρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ