Αγιος Στυλιανός: Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από τη μητέρα για το θάνατο του παιδιού της

 
ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Ενημερώθηκε: 19/02/23 - 17:11

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού ασκήθηκε από την εισαγγελέα που παρήγγειλε την προκαταρτική εξέταση, σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας, Έφη Ορφανίδου.

Η μητέρα με καταγωγή από τη Νιγηρία βρέθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Μετά από παραμονή περίπου μιας ώρας στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δεν ήταν εφικτή η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς η μητέρα δεν μπόρεσε να καταθέσει μετά από ψυχολογική κατάρρευση, με τη διαδικασία να μεταφέρεται για αύριο.

Επίσης, η δικηγόρος ανέφερε ότι έχουν ήδη καταθέσει κάποια άτομα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του κοριτσιού και εκτός από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις, θα διενεργηθούν και μικροβιολογικές εξετάσεις.

«Έχουν λάβει χώρα κάποιες καταθέσεις, που συνάδουν μεταξύ τους, τουλάχιστον με την μέχρι τώρα εκτίμηση των αστυνομικών αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης, έχουν καταθέσει κάποια άτομα μέσα από τον Άγιο Στυλιανό» δήλωσε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, υπογραμμίζοντας ότι «μας ενημέρωσαν ότι για πρώτη φορά οι συνθήκες είναι αδιευκρίνιστες και πραγματικά έχει υφανθεί ένα μυστήριο σχετικά με τον θάνατο της μικρής».

Όπως τόνισε η δικηγόρος της μητέρας, έχουν ήδη καταθέσει άτομα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του κοριτσιού. «Έχουν λάβει χώρα κάποιες καταθέσεις από άτομα μέσα από τον Άγιο Στυλιανό που συνάδουν μεταξύ τους τουλάχιστον με την μέχρι τώρα εκτίμηση των αστυνομικών αρχών που έχουν επιληφθεί της υποθέσεως», τόνισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αύριο ξεκινάει ουσιαστικά ο αγώνας της μητέρας με τη δικηγόρο, καθώς θα ζητήσουν να λάβουν τους ιατρικούς φακέλους από το Ιπποκράτειο και τον Άγιο Στυλιανό, ενώ θα οριστεί και τεχνικός σύμβουλος που θα εξετάσει το ιστορικό του κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του παιδιού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ