Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει ο Απόστολος Λύτρας

 
φφ

Ενημερώθηκε: 21/06/24 - 20:33

Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες ο Απόστολος Λύτρας. Ο δικηγόρος, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και όχι στην ανακρίτρια, ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Στο αίτημά του ο Απόστολος Λύτρας, θα αναφέρει ότι δεν έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι, που του είχαν επιβληθεί αρχικά, όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Στη συνέχεια, το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί με βούλευμα επί του αιτήματός του Απόστολου Λύτρα.

Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα

Έτοιμη να προχωρήσει στις επόμενες νομικές κινήσεις της είναι η δικηγόρος Σοφία Πολυζωγοπούλου, που έγινε το πρόσωπο των ημερών, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύζυγο και συνάδελφό της, Απόστολο Λύτρα.
Η κυρία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr προχωρά σε αίτηση έκδοσης διαζυγίου και παράλληλα καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα για να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια της ανήλικης κόρης της.

Η διαδικασία από εδώ και πέρα αναμένεται να κινηθεί γρήγορα και στα δύο επίπεδα, με δεδομένο ότι ο Απόστολος Λύτρας προφυλακίστηκε με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ενώ έχει ομολογήσει ότι τη χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, μέσα στο αυτοκίνητό τους και ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους, από βραδυνή έξοδο.

Η ρήξη ανάμεσά τους είναι οριστική και πλέον τα επόμενα κεφάλαια θα γραφτούν στις δικαστικές αίθουσες.

Ο κ.Λύτρας αντιμετωπίζει και πειθαρχικό έλεγχο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν επί υποθέσεων που είχε εμπλοκή ως δικηγόρος.

Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον Απόστολο Λύτρα έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του κατά το παρελθόν σχετικά με την υπόθεση του 16χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Οι έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών.

Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε την συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μεταφράζεται ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Οι δηλώσεις Λύτρα για τις οποίες ελέγχθηκε

Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά η δήλωση του Απόστολου Λύτρα έχει ως εξής: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε κάνει σχετικές δηλώσεις, οι οποίες κίνησαν την σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ