Αλβανοί ληστές εισέβαλαν με τσεκούρια σε σπίτια στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Σπείρα Αλβανών εισέβαλε με τσεκούρια σε σπίτια ηλικιωμένων στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Ενημερώθηκε: 31/03/17 - 17:24
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ο φόβος και ο τρόμος είχε γίνει σπείρα Αλβανών ληστών που εισέβαλλαν με τσεκούρια κυρίως σε σπίτια ηλικιωμένων στα ελληνοαλβανικά σύνορα και τους έπαιρναν ότι είχαν και δεν είχαν... Εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, μία υπόθεση ληστείας και 14 υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και της Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις Αλβανοί, ηλικίας 27, 22 και 27 ετών αντίστοιχα, από τους οποίους οι δύο βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας, για ανάλογα αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες, μεμονωμένα ή από κοινού κατά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:

  • Υπόθεση ληστείας που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2015 μετά τα μεσάνυκτα στο Βασιλικό Ιωαννίνων, όπου οι δράστες αφού διέρρηξαν την κύρια είσοδο σπιτιού μίας 86χρονης, την ακινητοποίησαν με την απειλή τσεκουριού και της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα χρυσό δακτυλίδι.
  • 14 υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη του 2014 έως τον Μάρτιο του 2016, στα χωριά Τεριάχι, Παλαιόπυργος, Μερόπη, Κακόλλακος, Άγιος Κοσμάς, Βασιλικό και Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.

 

Σημειώνεται ότι δύο μέλη της σπείρας (27χρονος και 22χρονος) είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς είχαν συλληφθεί στις 14 Απριλίου 2016 στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, για σωρεία κλοπών και διάπραξη ληστειών που έγιναν στις 15 Ιανουαρίου 2016 και την 1η Μαρτίου 2016, στο Βασιλικό Ιωαννίνων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Σχετικά Θέματα:

Αντιμέτωπο με 4 ληστές ήρθε μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένο ζευγάρι κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Ιωάννινα: Απανωτά "χτυπήματα" σε εκκλησίες και σπίτια στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου

Τους έπιασαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα να μεταφέρουν στην πλάτη πάνω από 120 κιλά κάνναβης

Αλβανοί η πλειονότητα των αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές της χώρας