Απίστευτη ιστορία στη Καλαμάτα! Έπαιζε τον νεκρό για να μην πληρώσει το δάνειο!

Απίστευτη ιστορία στη Καλαμάτα! Έπαιζε τον νεκρό για να μην πληρώσει το δάνειο!
Ενημερώθηκε: 10/01/18 - 19:12

Η καταιγίδα των δανείων οδήγησε στο να γραφτεί ακόμα μια απίστευτη ιστορία ελληνικής ευρεσιτεχνίας. Ένας άντρας στη Καλαμάτα χρωστούσε υπέρογκο ποσό στη τράπεζα από δάνειο που είχε λάβει. Η λύση που σκέφτηκε; Να το «παίξει» νεκρός!

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr η υπόθεση έγινε γνωστή το 2009, με τα δυο αδέρφια να κάθονται στο εδώλιο και να κατηγορούνται για χρήση πλαστών εγγράφων. Όπως αναφέρεται στην ιστορία, ο ένας αδερφός μετέβη στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας προκειμένου να λάβει τη βεβαίωση του γιατρού που ο ίδιος είχε προσκομίσει και αποδείκνυε ότι ο αδερφός του είναι νεκρός, ενώ χάρη σε αυτή είχε λάβει και το πιστοποιητικό θανάτου.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, ωστόσο, μπήκαν σε σκέψεις και θέλοντας να ελέγξουν τη γνησιότητα της βεβαίωσης του γιατρού, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Τότε ανακάλυψαν πως ο εν λόγω γιατρός είχε πεθάνει. Ο κατηγορούμενος που παρίστανε τον νεκρό, κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν είχε σκηνοθετήσει την υπόθεση, αλλά όταν ταξίδευε προς την Κάτω Αχαγιά άγνωστος τον προσέγγισε γιατί τον είδε να κλαίει και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει έναντι ανταλλάγματος.

ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Η βοήθεια που θα του έδινε ο γιατρός, θα του επέτρεπε να πάρει παράταση στην καταβολή των δόσεων που όφειλε σε τράπεζα για δάνειο ύψους 128.000 ευρώ. Αφού, λοιπόν, ο άγνωστος έδωσε στον κατηγορούμενο τη βεβαίωση θανάτου από γιατρό της Πάτρας, εκείνος με τη σειρά του κατάφερε να πείσει τον αδερφό του να μεταβεί στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας και να δηλώσει το θάνατό του, λαμβάνοντας πιστοποιητικό θανάτου. Η τράπεζα, όμως, για να δεχθεί το θάνατο του οφειλέτη ζήτησε τη βεβαίωση του γιατρού, που είχε, όμως, κατατεθεί στο Ληξιαρχείο και έτσι η απάτη έφτασε στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τι σκόπευε να κάνει ο αδερφός του και διαφωνούσε, αλλά αυτός τον πίεζε να πάει στο Ληξιαρχείο, κι έτσι βρήκε τον μπελά του, όπως σχολίασε. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους καταδίκασε σε 5 έτη φυλάκισης με αναστολή υπό επιτήρηση.