Απίστευτη «φάμπρικα» με παράνομα κρέατα και φοροδιαφυγή στην Αχαΐα

 
Απίστευτη «φάμπρικα» με παράνομα κρέατα και φοροδιαφυγή στην Αχαΐα

Ενημερώθηκε: 31/10/17 - 11:59

Μια απίστευτη επιχείρηση που είχε στηθεί στο νομό Αχαΐας αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ύστερα από έρευνες πολλών μηνών η υπόθεση τεράστιας φοροδιαφυγής από εταιρείες εμπορίας κρεάτων βγήκε στην επιφάνεια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο επιχειρήσεις στο νομό Αχαΐας, των ίδιων συμφερόντων, οι οποίες έχουν και την ίδια ημερομηνία ίδρυσης.

εταιρίες

επιχειρήσεων

Μετά από πολύμηνη έρευνα των Ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποκαλύφθηκε ότι οι δύο στο διάστημα από τις 20-2-2015 έως και τις 22-6-2017 είχαν αδήλωτες πωλήσεις 1,71 εκατομμυρίων ευρώ ενώ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο ΦΠΑ αξίας 225.000 ευρώ. Παράλληλα δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου εισοδήματος. Οι ελεγκτές κατάσχεσαν τις ταμειακές μηχανές των . Η έρευνα συνεχίζεται καθώς αμέσως μετά τον εντοπισμό της υπόθεσης επιχειρήθηκε η ίδρυση και τρίτης εταιρίας με μορφή ΑΕ των ίδιων συμφερόντων με τις δύο πρώτες.

Παράλληλα, από τον έλεγχο βρέθηκαν αγορές κρεάτων από την Βουλγαρία αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία με βάση τη συνήθη πρακτική των ελληνοποιήσεων προωθούνται στην αγορά ως κρέατα εγχώριας προέλευσης. Από τις φορολογικές αρχές κινούνται ήδη οι διαδικασίες απενεργοποίησης του ενδοκοινοτικού ΑΦΜ για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.