Απολογείται σήμερα ο ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου

Απολογείται σήμερα ο ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου
Απολογείται σήμερα ο ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου
Απολογείται σήμερα ο ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου
Ενημερώθηκε: 19/07/19 - 13:31

Απολογείται σήμερα το πρωί ο 27χρονος, κατ’ ομολογία δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον προκειμένου ν’ απολογηθεί.

Ο 27χρονος, φορώντας μαύρα ρούχα και με αστυνομική συνοδεία οδηγήθηκε στα δικαστήρια ενώ δεν έκανε καμία απολύτως δήλωση στους δημοσιογράφους. Συνεχώς ανέκφραστος.

Ο 27χρονος, Γιάννης Παρασκάκης, οδηγήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον εισαγγελέα αλλά εξαιτίας του ότι παραιτήθηκε ο δικηγόρος του, έλαβε 48ωρη προθεσμία για ν’ απολογηθεί.

Παράλληλα, το δικαστήριο του όρισε νέο δικηγόρο προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Από την πλευρά της, η οικογένειά του 27χρονου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει σε δήλωση προς τα ΜΜΕ με την οποία θα ζητά αφενός συγγνώμη από την οικογένεια της 60χρονης και αφετέρου τη δίκαιη τιμωρία του Γιάννη Παρασκάκη.

Ο δικηγόρος του δολοφόνου, που μίλησε στο protothema.gr, υποστήριξε ότι δεν είχε αποφασίσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθούσε. Ο Παντελής Ζέλιος υποστηρίζει ότι η δικογραφία είναι ακόμα ελλιπής καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί τόσο η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας σχετικά με το αν βρέθηκε γενετικό υλικό του πελάτη του.

Ο κ. Ζέλιος είπε ακόμα ότι θα υποβάλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον Παρασκάκη καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Διερευνούν κι άλλες καταγγελίες

Οι αρχές έδωσαν χθες τα στοιχεία του στη δημοσιότητα καθώς περιμένουν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του.

Ήδη, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρευνες των αρχών έπειτα από νέες καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια τους από γυναίκες που φαίνεται να έχουν πέσει θύματα επιθέσεων από τον 27χρονο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας Πολωνής η οποία αναγνώρισε το άσπρο αυτοκίνητο του δράστη όταν πριν από δύο μήνες περίπου τη χτύπησε με αυτό.

Η γυναίκα που ζει στην περιοχή και είναι παντρεμένη με Έλληνα αναγνώρισε το άσπρο αυτοκίνητο του δράστη.

Επίθεση δέχθηκε και μια Ελληνίδα πριν από 20 μέρες. Η γυναίκα είναι επιχειρηματίας στην περιοχή και είναι η μόνη που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, καθώς της επιτέθηκε, πιάνοντάς την από τον λαιμό.

Στην τρίτη περίπτωση θύμα είναι μια γυναίκα από τη Λιθουανία, που δέχθηκε επίθεση τον Αύγουστο του 2018. Οι αστυνομικοί αναζητούν τη γυναίκα που έκανε τουρισμό στην περιοχή, προκειμένου να της στείλουν φωτογραφίες του 27χρονου και του αυτοκινήτου του για να αναγνωρίσει αν είναι αυτό από το οποίο χτυπήθηκε.

Οι κινήσεις του 27χρονου λίγο μετά τη δολοφονία

Ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της σπουδαίας επιστήμονα έφυγε από την σπηλιά και πήγε σ’ ένα κοντινό νεκροταφείο προκειμένου να σβήσει τα ενοχοποιητικά ίχνη από το αυτοκίνητό του.

Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και το έπλυνε εξονυχιστικά από αίματα και άλλα στοιχεία που θα φανέρωναν σε τυχαίο έλεγχο πως εκεί μέσα είχε τοποθετήσει το σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας.

Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ήταν κι ένα από τα… κλειδιά της υπόθεσης καθώς όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο παρατήρησαν πως το μόνο καθαρό σημείο ήταν το πορτ μπαγκάζ, το οποίο μύριζε έντονα χλωρίνη.

Με πληροφορίες από το cretapost.gr