Αυτές είναι οι νησίδες Ανθρωποφάγοι που εκμεταλλεύτηκαν για προπαγάνδα οι Τούρκοι

 
Πού βρίσκονται οι νησίδες Ανθρωποφάγοι για τις οποίες οι Τούρκοι προκαλούν με ψέματα (ΧΑΡΤΗΣ)

Ενημερώθηκε: 16/04/18 - 17:02

Τα ψέματα του Ερντογάν και Γιλντιρίμ αυτή τη φορά για δήθεν επιχείρηση …κομάντος για να κατεβάσουν ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφαγός κοντά στους Φούρνους, δεν περνάνε...

Τα επικίνδυνα και προπαγανδιστικά ψέματα των Τούρκων δεν έχουν συμβεί ούτε αυτή τη φορά.Κανένας μα κανένας δεν πάτησε στους Ανθρωποφάγους και είναι όχι μόνο επίσημη κυβερνητική θέση, αλλά ο δήμαρχος της σημαντικής αυτής νησιωτικής συστάδας της Ελλάδας, δηλώνει ξεκάθαρα εδώ και ώρες ότι η ελληνική σημαία κυματίζει κανονικά.

Πού όμως βρίσκονται οι Ανθρωποφάγοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πρόκληση μεγατόνων - Γιλντιρίμ: «Ανέβηκε τουρκική ακτοφυλακή σε ελληνική βραχονησίδα!»

Ανήκουν στους Φούρνους που αποτελούν μία συστάδα νησιών (πάνω από 20). Το χαρακτηριστικό των νησίδων αυτών είναι η πολύ μεγάλη ακτογραμμή (120 χλμ.) που ξεπερνά σε μήκος και αυτή της Σάμου. Τα μεγαλύτερα από τα νησιά είναι οι Φούρνοι, η Θύμαινα και ο Άγιος Μηνάς. Σ' αυτήν την συστάδα βρίσκονται και δύο νησίδες ο Μεγάλος και ο Μικρός Ανθρωποφάς που εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι.

Ο Ανθρωποφάς (ή Μεγάλος Ανθρωποφάς ή Μεγάλος Ανθρωποφάγος ή Ανθρώ) είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων. Η έκτασή της είναι 0,545 τ.χλμ.. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Οι μικροί Ανθρωποφάγοι είναι μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Επικίνδυνα ψέμματα από Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου! «Απολύτως τίποτα δεν έγινε στους Ανθρωποφάγους»

Η εν λόγω βραχονησίδα περιλαμβάνεται στη λίστα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τα «αμφισβητούμενα» ελληνικά νησιά και νησίδες.

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες βραχονησίδες που θέλει να αμφισβητήσει η Τουρκία ανήκουν σε νησιωτικά συμπλέγματα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αλλά και κοντά στις ακτές της Κρήτης.

"