Πρόκληση μεγατόνων - Γιλντιρίμ: «Ανέβηκε τουρκική ακτοφυλακή σε ελληνική βραχονησίδα!»

 
Πρόκληση μεγατόνων - Γιλντιρίμ: «Ανέβηκε τουρκική ακτοφυλακή σε ελληνική βραχονησίδα!»

Ενημερώθηκε: 16/04/18 - 15:14

Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα, την οποία χαρακτήρισε ακαθόριστη, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. Γεγονός που διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση με δήλωση του Δ. Τζανακόπουλου.

Το περιστατικό διαψεύδουν και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. «Δεν έχει κατέβει καμία σημαία... είναι ψέματα. Τέτοιο πράγμα θα συνέβαινε μόνο πάνω από τα πτώματά μας», είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του νησιού.

Σύμφωνα με το Newsbomb.gr το οποίο επικοινώνησε με το γραφείο του Δημάρχου Φούρνων Ικαρίας, οι υπάλληλοι του Δήμου διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να έχει κατέβει η σημαία από τη βραχονησίδα. Όπως ενημέρωσαν από το Δήμο, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη μεταβεί στο σημείο για να δουν αν υπήρξε υποστολή της σημαίας και κάτι τέτοιο όπως λένε δεν έχει συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ρόλος της Σούδας στην επίθεση στη Συρία - Τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη

«Ξανά, στα τουρκικά παράλια, σηκώθηκε μία ελληνική σημαία σε βραχονησίδα που είναι ακαθόριστη. Η τουρκική ακτοφυλακή, παρενέβη και κατέβασε τη σημαία από εκεί», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Άλλα δημοσιεύματα φέρουν τον Τούρκο πρωθυπουργό να δήλωσε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε.

Λίγο αργότερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μκ. Τσαβούσογλου είπε ότι «αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε», δίνοντας την πληροφορία ότι τη σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντος, και όχι η Ακτοφυλακή της Τουρκίας όπως είχε πει ο Γιλιντιρίμ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη Συνθήκη της Λωζάννης, λέγοντας ότι «σε πολλά νησιά δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία», ενώ δήλωσε ότι «χωρίς να υπάρχει ένταση, μπορεί να λύσουμε αυτά τα προβλήματα».

Μάλιστα, μίλησε εκ νέου για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να χαλάσουμε τη σχέση μας λόγω αυτού του ανθρώπου», ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι το ελληνικό σκάφος πήγε να εμβολίσει την τουρκική ακταιωρό στο περιστατικό που συνέβη πριν από λίγο καιρό στα Ίμια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τρεις νεαροί ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς (ΦΩΤΟ)

Να θυμήσουμε πως την Παρασκευή 13 Απριλίου τρεις νεαροί ανέβηκαν στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, όπου και τοποθέτησαν την ελληνική σημαία.

Βραχονησίδα

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων, η ακτοφυλακή της Τουρκίας κατέβασαν ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Αντρόφωτος

Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα».

«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών" ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».