Βάσεις-Πανελλήνιες 2019: Εκπαιδευτικοί «βλέπουν» πτώση στο 2ο και 3ο πεδίο 

Βάσεις-Πανελλήνιες 2019: Εκπαιδευτικοί «βλέπουν» πτώση στο 2ο και 3ο πεδίο 
Ενημερώθηκε: 16/06/19 - 02:08

Πανελλαδικές 2019-Βάσεις: Πτώση των βάσεων, κυρίως του 2ου και 3ου πεδίου εκτιμούν έμπειροι, με τις εξετάσεις, εκπαιδευτικοί. Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στα δύο αυτά πεδία κάνει εξαιρετικά πιθανή την πτώση των βάσεων.

Αντίθετα, η πρόβλεψη για το 1ο και 4ο πεδίο είναι ότι οι βάσεις θα παραμείνουν σταθερές.

Πάντως οι επαιδευτικοί που έκαναν τις παραπάνω εκτιμήσεις, επεσήμαναν ότι αυτές είναι μια πρώτη εικόνα. Και τόνιζαν ότι είναι πάρα πολύ νωρίς ώστε κάποιος να κάνει ασφαλείς εκτιµήσεις, για την πορεία των βάσεων, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις και βέβαια δεν έχει προχωρήσει η βαθµολόγηση των γραπτών, ώστε να έχουµε στη διάθεσή µας στατιστικά στοιχεία που θα µας οδηγήσουν σε σοβαρά συµπεράσµατα.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι δεν έχουµε στη διάθεσή µας καθόλου στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών σε Λατινικά, Χηµεία και Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας. Ενώ τόνιζαν ακόμα ότι αποµένει το μάθηµα της Βιολογίας για τη Θετική Κατεύθυνση, στο οποίο θα εξεταστουν οι υποψήφιοι την επόµενη εβδοµάδα. 

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η άνοδος ή πτώση των βάσεων εξαρτάται από τρεις παράγοντες: 

1) Από τον αριθµό των εισακτέων. 

2) Από τη δυσκολία των θεµάτων, δηλαδή τις επιδόσεις των µαθητών, και 

3) πό το πως θα αποτυπωθούν στο µηχανογραφικό δελτίο οι επιλογές των υποψηφίων.

Από τους τρεις παράγοντες αυτήν τη στιγµή γνωρίζουµε µόνο τον αριθµό των εισακτέων, ο οποίος είναι αυξηµένος σε σχέση με την προγούμενη χρονιά. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία.