Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ποιος διοργάνωσε το πάρτι - Τι κατέθεσε ο Μάνος Παπαδόπουλος - Ποιος ο ρόλος του

 
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ποιος διοργάνωσε το πάρτι - Τι κατέθεσε ο Μάνος Παπαδόπουλος - Ποιος ο ρόλος του

Ενημερώθηκε: 20/01/22 - 08:24

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας για το βιασμός της μετά το πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Τα στόματα άνοιξα, κοπέλες μιλούν και περιγράφουν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο και δίνουν στοιχεία για το ρόλο των εμπλεκομένων προσώπων. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του δικηγόρους της γεωργίας ότι έχει στα χέρια του δύο ακόμη σχετικές καταγγελίες.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος ο οποίος φέρεται να καλεί κοπέλες στα πάρτυ. Με την κατάθεσή του βάζει στο κάδρο και τρίτο πρόσωπο (μαζί με τα δύο αδέλφια γόνους επιχειρηματικής οικογένειας από την Κύπρο). Με την κατάθεση του, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το makthes.gr, ο Μάνος Παπαδόπουλος αποκαλύπτει ότι το πάρτι το διοργάνωσε στη σουίτα του ξενοδοχείου ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας του Πειραιά.

Όπως αναφέρει ο Μάνος Παπαδόπουλος, είχε δεχθεί κλήση του λίγες ημέρες πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιά και τον ενημέρωσε ότι θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν μαζί.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεση του το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στις 23:00 αναφέρει:

«Διαμένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και εργάζομαι ως υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος καφέ μπαρ με διακριτικό τίτλο «Αχίλλειον» που βρίσκεται επί της οδού Λ. Νίκης 37. Προ επτά -7- ημερών περίπου δέχθηκα κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο από τον φίλο μου ΠΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Κωνσταντίνο διαμένων μόνιμα στον Πειραιά Αττικής με τον οποίο γνωριζόμαστε τέσσερα -4- χρόνια και μεταξύ άλλων μου ανέφερε ότι την 30/12/2021 θα έρθει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μαζί. Πράγματι την 30/12/2021 ήρθε από κοινού με τρεις φίλους του στη Θεσσαλονίκη, βρεθήκαμε για λίγη ώρα στο κατάστημα το οποίο εργάζομαι και έπειτα αποχωρήσαμε και κανονίσαμε να βρεθούμε την επόμενη μέρα μετά την αλλαγή χρονιάς».

Τα δωμάτι ατου ξενοδοχείου

Το πάρτι έγινε στο 401, όπως αναφέρει στην κατάθεση του ο Μάνος Παπαδόπουλος, και ήταν κρατημένο στο όνομα του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη όπως φαίνεται και στην κατάσταση με τα όνομα και τα δωμάτια που παρέδωσε η διοίκηση του ξενοδοχείου στις αστυνομικές αρχές. Στο ίδιο έγγραφο φαίνεται η διαμονή του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη να είναι από τις 30/12/2021 έως 02/01/2022 με χρηματικό κόστος 1.300 ευρώ. Ενώ, στο ίδιο όνομα φαίνεται να είναι νοικιασμένο και το δωμάτιο 601, που φέρεται να ξύπνησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς η 24χρονη.

Στην κατάσταση που ζήτησε η αστυνομία, συμπεριλαμβάνονται στοιχεία για τα δωμάτια ακόμα τριών ατόμων εκτός της 24χρονης και του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη.

«Την 31/12/2021 και κατά τις ώρες 23:00 έως 01:00 βρισκόμουν σε οικία φιλικού προσώπου για ρεβεγιόν. Περί ώρα 00:30 της 01/01/2022 δέχτηκα κλήση από τον ΠΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Κωνσταντίνο ο οποίος μου ανέφερε ότι διαμένει στο ξενοδοχείο με το διακριτικό τίτλο «The Met» που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου αρ. 48 στη Θεσσαλονίκη και με προσκάλεσε να πάω από το δωμάτιο του προκειμένου να γιορτάσουμε την αλλαγή του έτους. Πράγματι περί ώρα 1:00 πήγα στο εν λόγω ξενοδοχείο και συγκεκριμένα στο δωμάτιο με αριθμό 401, όπου διέμενε, με έναν ακόμη φίλο μου και δυο φίλες μου με τους οποίους βρισκόμουν στην προαναφερθείσα οικία» κατέθεσε ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Το τηλεφώνημα στην 24χρονη και η παρέα στο πάρτι

Η πρόσκληση στην 24χρονη από τον Μάνο Παπαδόπουλο έγινε από το μεσημέρι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και την κάλεσε ξανά στις 2:00 το βράδυ.

«Περί 2:00 κάλεσα τη γνωστή μου ΜΠΙΚΑ Γεωργία με την οποία είχαμε επικοινωνήσει από το μεσημέρι και την προσκάλεσα λέγοντας την επωνυμία του ξενοδοχείου και του αριθμού δωματίου. Την 2:20 ώρα αφίχθη στο ξενοδοχείο μαζί με μια φίλη της».

Ο άνθρωπος που προσκάλεσε στο πάρτι την 24χρονη, δεν δίνει περισσότερα στοιχεία για όσους βρίσκονταν εκεί. «Στο εν λόγω δωμάτιο ήμασταν οκτώ-8- άτομα ήτοι: ο ΠΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ με τρεις φίλους του και εγώ με την παρέα μου» ανάφερε.

Η ώρα που έφυγε η 24χρονη και η συνομιλία τους

Στη κατάθεση του ο 33χρονος δίνει ώρες και για την αποχώρηση της 24χρονης αλλά μιλάει και για όσα ακολούθησαν αμέσως μετά:

«Περί ώρα 3:30 η ΜΠΙΚΑ Γεωργία με την φίλη της αποχώρησαν από το δωμάτιο και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησα και εγώ με τον φίλο μου. Αποχωρώντας από το δωμάτιο η ΜΠΙΚΑ Γεωργία μου είπε πως θα φύγει με το αμάξι με την φίλη της.

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιο δωμάτιο είχε ο καθένας τους;

Απόκριση: Φίλος μου είναι ο ΠΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Κωνσταντίνος ο οποίος και διέμενε στο 401 δωμάτιο δίχως να γνωρίζω κάτι για τους υπόλοιπους.

Ερώτηση: Υπέπεσε στην αντίληψη σου εάν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο ή αν έλαβε χώρα κάποια παράνομη πράξη;

Απόκριση: Όχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο.

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

 Τα πιεστικά μηνύματα του Παπαδόπουλου σε κοπέλες για τα… πάρτι

Η απόφασή της 24χρονης Γεωργίας να μιλήσει, οδήγησε και άλλες κοπέλες να καταθέσουν ότι ξέρουν για τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην καταγγελία της 24χρονης για βιασμό.

Παράλληλα, οι έρευνες της αστυνομίας η οποία προσπαθεί να συνθέσει το παζλ των γεγονότων και να φτάσει στους ενόχους, συνεχίζονται και η όποια πληροφορία μπορεί να να είναι πολύτιμη.

Νέο ντοκουμέντο για τον Μάνο Παπαδόπουλο

Σε νέο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το zougla.gr, φαίνεται ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος ο οποίος πλέον έχει κλειδώσει το προσωπικό του προφίλ στα social media, επιχειρούσε με πιέσεις να πείσει τις γυναίκες να βρεθούν στα πάρτι.

Η κοπέλα που δέχτηκε τα μηνύματα, είναι υπάλληλος σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, και πελάτισσα στο «Αχίλλειον», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η ίδια παρά την επιμονή του Παπαδόπουλου, τον απέφυγε με διακριτικό τρόπο: «Ήταν πιεστικός ο συγκεκριμένος. Προσπαθούσα να είμαι ευγενική και να τον “διώχνω” με όμορφο τρόπο γιατί ήμουν πελάτισσα στο μαγαζί όπου δούλευε. Δεν βρέθηκα ποτέ μαζί του, κι όταν ρωτούσαποιοι άλλοι θα είναι μαζί του στα καλέσματα που μου έκανε, δεν μου απαντούσε. Τώρα σκέφτομαι πόσο τυχερή ήμουν που λόγω της ηλικίας αλλά και του ότι ήμουν υποψιασμένη δεν έπεσα στην παγίδα» καταγγέλλει η ίδια.

Αυτά είναι τα πιεστικά μηνύματα που της έστελνε: