Χάρτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου: Κάηκε το 70% της ευρύτερης περιοχής στο Μάτι

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ολική καταστροφή στο Μάτι -Το 70% κάηκε ολοσχερώς (ΧΑΡΤΗΣ)
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ολική καταστροφή στο Μάτι -Το 70% κάηκε ολοσχερώς (ΧΑΡΤΗΣ)
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ολική καταστροφή στο Μάτι -Το 70% κάηκε ολοσχερώς (ΧΑΡΤΗΣ)
Ενημερώθηκε: 03/08/18 - 19:03

Η καταστροφή στην Ανατολική Αττική, μετά τη φωτιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου,θα στιγματίζει για πάντα την Ελλάδα, πάνω απ όλα για τους αναρίθμητους σχεδόν νεκρούς και εν συνεχεία για το μαύρο τοπίο που απέμεινε.

Ειδικότερα για το τελευταίο, ο χάρτης ακριβείας που δημοσίευσε την Παρασκευή (3/8)    το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), είναι ενδεικτικός για το μέγεθος της φυσικής καταστροφής στο Μάτι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Είναι ενδεικτικό ότι και μέσα από τις αεροφωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται και ελήφθησαν δύο ημέρες μετά την μεγάλη πυρκαγιά, ένα ποσοστό της τάξης του 70% αποτελείται από πλήρως καμένες εκτάσεις, ενώ  το υπόλοιπο 30% αντιστοιχεί σε μερικώς ή μη καμένες εκτάσεις.

Ο ορθοφωτοχάρτης καλύπτει συνολική έκταση 4.318 στρεμμάτων και συντάχθηκε με αξιοποίηση των αεροφωτογραφιών υπερυψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν στις 25 Ιουλίου, με χρήση Συστημάτων μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμηΕΑ)/UAV τύπου Falcon, σε συνεργασία με την εταιρεία Άρτεμις-Aerosurvey.

Σκοπός του χάρτη αυτού είναι να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό τη διαχείριση κι αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιδιοκτησιών.