Διάγγελμα Μητσοτάκη σε λίγο για τα Ελληνοτουρκικά

 
Διάγγελμα Μητσοτάκη σε λίγο για τα Ελληνοτουρκικά

Ενημερώθηκε: 12/08/20 - 18:25

Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Έλληνες πολίτες αναμένεται σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης. Συμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει περίπου στις 18:30.

Το θέμα και ο λόγος του διαγγέλματος θα είναι οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός, με την παρέμβασή τους αυτή αναμένεται να αναφερθεί στις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία εδώ και μερικές ημέρες έχει στείλει το πλοίο Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για έρευνες.

Όλα αυτά και ενώ χθες είχε προηγηθεί ενημέρωση του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κινηθεί προς πολλές κατευθύνσεις, προκειμένου να προσπαθήσει ότι καλύτερο σε διπλωματικό επίπεδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στην επικοινωνία αυτή, τόνισε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Επιπλέον, το προηγούμενο διάστημα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου, σχετικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή 14/8 με τον αμερικανό όμολογό του, Μάικ Πομπέο.

Τέλος, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με το Oruc Reis και όσα λαμβάνουν χώρα από την πλευρά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ