Διάσωση ναυαγού από το Πολεμικό Ναυτικό που θύμιζε ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διάσωση ναυαγού από το Πολεμικό Ναυτικό που θύμιζε ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 07/08/19 - 23:00

Εντυπωσιακά πλάνα κατέγραψε το πλήρωμα του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, κατά την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, ενός 55χρονου άνδρα, 2 ναυτικά μίλια νότια της Σερίφου. Το αίτημα πραγματοποιήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το πλήρωμα του ελικοπτέρου Aegean Hawk εντόπισε και περισυνέλλεξε τον άνδρα, μετά από πτώση του από φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε από την 45χρονη συνεπιβαίνουσα του 55χρονου κυβερνήτη.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ελικοδρόμιο Κοτρωνίου, στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τις έρευνες 

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τη 45χρονη συνεπιβαίνουσα του 55χρονου κυβερνήτη – χειριστή του πνευστού ταχύπλοου σκάφους ''ΑΦΡΟΥΛΑ'' Τ.Χ.1033, ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ είχαν αποπλεύσει μαζί από τη ν. Σέριφο με προορισμό τη ν. Κύθνο, εκείνος έπεσε στη θάλασσα μέχρι που εκείνη έχασε την οπτική επαφή μαζί του.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό τόσο του ανωτέρω Κυβερνήτη όσο και του ως άνω σκάφους περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ ''ΜΟΣΧΟΥΛΑ'' Ν.Σ.1258 και το Α/Ψ ''ΝΕΜΟ'' Σ.Σ.58, ενώ παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο του Π.Ν.

Το σκάφος με επιβαίνουσα την 45χρονη εντοπίστηκε από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σερίφου, και η 45χρονη αφού μετεπιβιβάστηκε σε αυτό μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα και διεκομίσθη στο τοπικό Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο από όπου και εξήλθε, ενώ το ''ΑΦΡΟΥΛΑ'' ρυμουλκήθηκε από το ''ΜΟΣΧΟΥΛΑ'' και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Σερίφου.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε σώος από το ελικόπτερο Π.Ν. ο 55χρονος χειριστής στην ίδια θαλάσσια περιοχή, ο οποίος αφού περισυνελέγη, μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση Κοτρωνίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση».