Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση - Ετοιμάζει «θερμό επεισόδιο» μέσα στο Πάσχα

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση - Ετοιμάζει «θερμό επεισόδιο» μέσα στο Πάσχα
Ενημερώθηκε: 09/03/18 - 19:27

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στον απόηχο της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ετοιμάζει «θερμό επεισόδιο» μέσα στο Πάσχα στην καρδιά του Αιγαίου, με μια απίστευτη κίνηση από το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, το οποίο δεσμεύει με NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, το Κεντρικό Αιγαίο την 25η Μαρτίου και την περίοδο του Πάσχα.

Η NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Κεντρικό Αιγαίο την 25η Μαρτίου, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, παραβιάζει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας – Τουρκίας που προβλέπουν αποφυγή ασκήσεων σε εθνικές και θρησκευτικές γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μετά το Γιαβούζ το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνει ρωσικό υποβρύχιο στο Αιγαίο

Με τη NAVTEX, η οποία είναι παράτυπη καθώς η περιοχή δεν είναι στη δικαιοδοσία της, η Τούρκία κατάφερε να δεσμεύσει μία μεγάλη περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο ανάμεσα στη Σκύρο, στα Ψαρά και την Εύβοια από την Τετάρτη (07/03) έως και τα τέλη Απριλίου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 8,25-27,28,29 Μαρτίου αλλά και στις 2,3,4,5,6 -10, 24-26 και 30 Απριλίου.

Πηγές του Πενταγώνου, σύμφωνα με «Τα Νέα», μάλιστα, τονίζαν πως η Τουρκία με τη συγκεκριμένη NAVTEX προκαλεί προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.