Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στην Εύβοια

Εισαγγελική έρευνα για τις πλημμύρες στην Εύβοια
Ενημερώθηκε: 10/08/20 - 16:25

Διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος, ανοίγει με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρώτη κατεπείγουσα παραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, για το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή».

Η δεύτερη είναι στην πταισματοδίκη Χαλκίδας, με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.

Η έρευνα αυτή θα αφορά πέρα από τις ευθύνες πολιτών, που μπορεί να μπάζωσαν παράνομα και στελέχη υπηρεσιών που δεν έπραξαν το καθήκον τους. Για το θέμα θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στα σημεία της καταστροφής αντιεισαγγελέας για αυτοψία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ