Ελεύθερα με εγγύηση τρία μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις»-Τώρα καρφώνουν τον Σώρρα

 Οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους φέρονται να επέρριψαν ευθύνες σε βάρος του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος θα έπρεπε, όπως είπαν να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης
Ενημερώθηκε: 27/07/17 - 17:32

Ελεύθεροι με εγγύηση 10 χιλ. ευρω και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους μία φορά το μήνα, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι τρεις απο τους επτά κατηγορουμένους - στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις», που κλήθηκαν απο τον ανακριτή για να απολογηθουν για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους φέρονται να επέρριψαν ευθύνες σε βάρος του φυγόδικου Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος θα έπρεπε, όπως είπαν να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, και όχι να είναι εκείνοι αντιμέτωποι με κακουργήματα την ώρα που , όπως ισχυρίζονται, ασχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ακόμη να επικαλέστηκαν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» το 2014, μετά την έκδοσή της, περίοδο κατά την οποία κανείς δεν αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση, αλλά ούτε και είχε ελεγχθεί η βασιμότητα των όσων ο Σώρρας έλεγε.

Σε δήλωσή του, ο κατηγορούμενος Τ. Θεωδορόπουλος τόνισε ότι ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί «θα ήταν ο βασικότερος που θα κατέθετε».

Τις επόμενες μέρες θα κληθούν και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργάτες του Σώρρα για να απολογηθούν.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ιδίου και εννέα συνεργατών του (για τους δυο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στο εξωτερικό) αφορά κατά περίσταση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.


Όλα τα σχετικά θέματα για τον Αρτέμη Σώρρα, ΕΔΩ