Ένοχος ο Αμβρόσιος, απειλούν με Άρειο Πάγο οι δικηγόροι του

Ένοχος ο Αμβρόσιος: Τι ποινή του επιβλήθηκε
Ενημερώθηκε: 28/01/19 - 17:43

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές του Αιγίου ο Μητροπoλίτης Αμρόσιος, για τα λεγόμενά του για τους ομοφυλόφιλους και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή.

Από το ακροατήριο ακούστηκαν αντιδράσεις, όπως «αίσχος» και «πουλημένοι» ενώ οι δικηγόροι του Μητροπολίτη ανέφεραν πως θα φτάσουν μέχρι τον Αρειο Πάγο για να ακυρωθεί αυτή η ποινή.
 
Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του, σημειώνοντας πως παρ’ όλες τις αιχμηρές εκφράσεις του, ο λόγος του δεν έχει τη δύναμη ώστε να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων.

«Όλα αυτά δεν τα έγραψα με δόλο, αλλά για να προφυλάξω την κοινωνία»

“Δε με ενδιαφέρει αν το κείμενό μου θα μπορούσε να προκαλέσει πράξη μισαλλοδοξίας εις βάρος των ομοφυλοφίλων… Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν. Αυτό μας υποχρεώνει (όταν προκαλούν) να σκληραίνουμε τη στάση μας… Το «Φτύστε τους» αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου».

Αναφορικά με την φράση του: «Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε» , δήλωσε: «Τόσο αγράμματοι είναι; Δε μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού κι αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία.»
 
«Αν καταδικάζετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε κι εμένα. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από φωτιά εξ’ ουρανού. Το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιεί τον σοδομισμό, είναι εναντίον του λόγου του Θεού».