Επιχείρηση «φιάσκο» του Λιμενικού: Η εισαγγελέας περιέγραψε τα 8 λεπτά τρόμου στα Εξάρχεια

Επιχείρηση «φιάσκο» του Λιμενικού: Η εισαγγελέας περιέγραψε τα 8 λεπτά τρόμου στα Εξάρχεια
Ενημερώθηκε: 07/04/19 - 11:49

Τα οκτώ αγωνιώδη λεπτά που έζησε στην επιχείρηση «φιάσκο» του Λιμενικού Σώματος στα Εξάρχεια, περιέγραψε η εισαγγελέας που προΐσταται στην επέμβαση που οδήγησε σε φιάσκο μετά τον τραυματισμό δύο ανδρών και την κλοπή του οπλισμού τους από κουκουλοφόρους που οπλοφορούσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το κλιμάκιο του Λιμενικού παρέμεινε συνολικά μέσα στο σπίτι στα Εξάρχεια, όπου είχε καταλήξει η καταδίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, γύρω στα οκτώ λεπτά, κατά την περιγραφή της εισαγγελέως που ήταν παρούσα.

Διαβάστε σχετικά:«Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο;»

 

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τουφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια, ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους» φέρεται να αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΙΑΣΚΟ» ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 

Σε μαρτυρία λιμενικός που έλαβε μέρος στην επιχείρηση υποστήριξε ότι φτάνοντας στο σημείο και πριν μπουν στο σπίτι, τα στελέχη του Λιμενικού έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας και στη συνέχεια ενημέρωσαν σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Κάτι που αμφισβήτησε έντονα η αστυνομία σε ανακοίνωση της, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω κλιμάκιο όχι μόνο δεν ειδοποίησε αλλά δεν πήρε και τα ανάλογα μέτρα.

Η απάντηση τους στη συνδρομή που τους ζητήθηκε φέρεται να ήταν αρνητική, λόγω έλλειψης ατόμων, και ο επικεφαλής παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση.