Η Αστυνομία «αδειάζει» το Λιμενικό για την επιχείρηση «φιάσκο» στα Εξάρχεια

Η Αστυνομία «αδειάζει» το Λιμενικό για την επιχείρηση «φιάσκο» στα Εξάρχεια
Ενημερώθηκε: 05/04/19 - 22:16

Συνεχίζεται το «πινγκ πονγκ» για την απόδοσης ευθυνών σχετικά με την επιχείρηση «φιάσκο» του Λιμενικού σε διαμέρισμα των Εξαρχείων, το βράδυ της Πέμπτης (4/4) όπου περίπου 50 «κουκουλοφόροι» επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο άνδρες του κλιμακίου, αρπάζοντας τους τον οπλισμό.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε την δική της εκδοχή απαντώντας στο Λιμενικό Σώμα το οποίο σε έγγραφό του υποστήριξε ότι «είχε ενημερωθεί αρμοδίως το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων». Η Αστυνομία επιχειρεί να «αδειάσει» το Λιμενικού υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί επίσημα και έγκαιρα έτσι ώστε να συνδράμει στην επιχείρηση.

Διαβάστε σχετικά: Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών» τα Εξάρχεια

 

Οι άνδρες του Λιμενικού ειδοποίησαν την ώρα που βρίσκονταν ήδη έξω από το σπίτι στα Εξάρχεια, όπου δέχτηκαν την επίθεση και ότι η ενημέρωση δεν υπήρξε δια της επίσημης οδού, ενώ τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για να ελεχθεί το αίτημα και να οργανωθεί μια επιχείρηση, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στην απάντηση της, δίνοντας μάλιστα τους χρόνους που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα της επιχείρησης «φιάσκο».

Σύμφωνα με την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. τα γεγονότα εξελίχτηκαν χρονικά ως εξής:

 

Όπως προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει, εκτός των άλλων και από την κατάθεση του εισαγγελέα στην Κρατική Ασφάλεια, που ερευνά την υπόθεση.

Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα, άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με εισαγγελέα.

Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο.

Σύμφωνα με την έρευνα η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα.

Συγκεκριμένα εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό της Ασφάλειας, που όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, εστάλη για να διαπιστωθεί αν το τηλεφώνημα για αστυνομική συνδρομή ήταν πραγματικό και δεν επρόκειτο για φάρσα ή παγίδα.

Την ώρα που έφτασε το περιπολικό, η συμπλοκή είχε ήδη τελειώσει και οι λιμενικοί αποχωρούσαν.

Όπως λένε κύκλοι του Αρχηγείου, διευκρινιστικά σε ό,τι αφορά την συνδρομή μεταξύ των υπηρεσιών, «είθιστε το αίτημα να υποβάλλεται μέσω της υπηρεσιακής οδού και σε ικανό χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του προσωπικού και να οργανωθεί η επιχείρηση, πράγμα το οποίο δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Διαβάστε σχετικά: Στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου ρίχνει τις ευθύνες η Γεροβασίλη για την κατάσταση στα Εξάρχεια