Εριστικός ο Ερντογάν μετά την Ευρωμεσογειακή σύνοδο: "Είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε"

 
Εριστικός ο Ερντογάν μετά την Ευρωμεσογειακή σύνοδο: "Είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε"

Ενημερώθηκε: 11/09/20 - 09:17

Η Τουρκική απάντηση, έπειτα από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο (MED7) αλληλεγγύης προς Ελλάδα και Κύπρο, δεν άργησε να έρθει.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήρτησε ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων, για να δώσει έτσι την αλαζονική απάντησή του σε Ελλάδα, Κύπρο και ΕΕ. Το εν λόγω βίντεο είναι από την εποχή που ο Τούρκος πρόεδρος ήταν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και ακούγεται να λέει: "Μας συγχωρείτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε".

pic.twitter.com/4j0QBtOxuq

September 10, 2020

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς όμως προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις και αποφασίστηκαν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: "σκοπεύαμε να κάνουμε μια κοινή δήλωση στις 7 Αυγούστου, όμως δυστυχώς πριν απ΄αυτό εγκρίθηκε η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο και έγινε ένα βήμα πίσω προς την επίτευξη συμφωνίας".

Στη συνέχεια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε: "Είμαστε έτοιμοι για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Εάν η Ελλάδα είναι πεισματάρα, τότε επιμένουμε στις δικές μας προϋποθέσεις".

Μιλώντας για την ΑΟΖ ανέφερε: "Πρέπει επίσης να γίνει συμφωνία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες των χωρών. Και τα ελληνικά νησιά, που βρίσκονται προς την πλευρά μας, δεν πρέπει να έχουν οικονομικό αποκλειστικό χώρο σε αυτό το σημείο. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. Απέχει 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ