Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει τα Μεσόγεια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει τα Μεσόγεια
Ενημερώθηκε: 10/04/18 - 13:35

Σπείρα που διέπραττε κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάτων-Αρτέμιδας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από καταδίωξη στα Σπάτα, δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 42 ετών, μέλη της σπείρας. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές όπου κρατείτο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, εδώ και τέσσερις μήνες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στα Μεσόγεια. Η σπείρα, αφού παραβίαζε πόρτες ή παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Χαρακτηριστικό της δράσης της ήταν το γεγονός ότι είχε αναπτύξει δίκτυο κλεπταποδόχων στο οποίο διοχέτευε τα κλοπιμαία.

Στην κατοχή των δραστών, καθώς και από την κατ' οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 6.720 ευρώ, ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, φορητός ασύρματος, πλήθος κινητών τηλεφώνων και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις κλοπών από οικίες στα Σπάτα, την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα. Σημειώνεται, ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί πάλι για κλοπές, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.