Φωτιά στην Πέτα Κερατέας-Στην πλαγιά του βουνού κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο

 
Φωτιά στην Πέτα Κερατέας-Στην πλαγιά του βουνού κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο

Ενημερώθηκε: 01/07/17 - 18:10

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου 20 λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα επί της οδού Ομήρου, σε αγροτοδασική έκταση, δίπλα από τα πρώτα σπίτια, στην Πέτα Κερατέας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα από την πρώτη στιγμή και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχώς ενισχύονται και πλέον έχουν φτάσει τους 63 άντρες με 21 οχήματα και 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης στο σημείο έχει φτάσει και ένα υδροφόρο όχημα του Δήμου, ενώ ρίψεις νερού ακριβείας, πραγματοποιεί από αέρος ένα ελικόπτερο και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν θα εξεταστούν τυχόν περαιτέρω ενισχύσεις.

Σύμφωνα πάντως με την έως τώρα ενημέρωση, τα σπίτια δεν διατρέχουν κίνδυνο παρά την αρχική εγγύτητα με το πύρινο μέτωπο, εξαιτίας του τρόπου που αναπτύχθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπροστά από αυτά, αλλά και εξαιτίας της κατεύθυνσης που έχει πάρει το πύρινο μέτωπο, από τους ανέμους, αντίθετα από τον οικισμό και ψηλά προς την πλαγιά του βουνού.

Όλη η προσπάθεια της Πυροσβεστικής είναι να καταφέρει να κρατήσει ψηλά την φωτιά και να μην πάρει κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Άλλα 5 πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη σε Σέρρες, Αγρίνιο, Μεγαλόπολη, Λάρισα και Ανατολική Μάνη

Την ίδια ώρα, παραμένει σε εξέλιξη, αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα, η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, σε χαμηλή βλάστηση και χωρίς να κινδυνεύει οικισμός, στην περιοχή Πύρριχος. Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άντρες, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και πλέον έχουν αποσυρθεί τα αεροσκάφη.

Από νωρίτερα το μεσημέρι όμως ξέσπασαν άλλες τέσσερις φωτιές, στην Νιγρίτα Σερρών, σε αγροτοδασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο PZL, στην Παλαιοχώρα Αγρινίου, επίσης σε αγροτοδασική έκταση και μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου επιχειρούν 24 άντρες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος από ένα PZL, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σε αγροτοδασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου επιχειρούν 12 άντρες με 6 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα PZL και στην Λάρισα όπου καίγονται ξηρά χόρτα και καλαμιές κοντά σε βάλτο. Εκεί επιχειρούν 20 άντρες με 8 οχήματα.

Σχετικά Θέματα:

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Πέτα Κερατέας μία ανάσα από τα σπίτια

Προσοχή! Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς «κατηγορία κινδύνου 4» αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσσηνία στην περιοχή της Άνω Μέλπειας