Για τρίτη μέρα καταθέτει στο δικαστήριο η αδελφή του Γ. Ρουπακιά

Για τρίτη μέρα καταθέτει στο δικαστήριο  η αδελφή του Γ. Ρουπακιά
Ενημερώθηκε: 21/07/16 - 14:47

Να αποδομήσουν την κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα, επιχείρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η μάρτυρας που καταθέτει για τρίτη μέρα στο δικαστήριο δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους συνηγόρους για την κατάθεσή της ενώπιον της ανακρίτριας, όπου φέρεται να είχε μιλήσει για τάγματα εφόδου, μηνύματα και δράσεις της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Χρυσούλα Ρουπακιά ισχυρίστηκε πως απαντούσε σε ερωτήσεις που της υπέβαλλαν, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.

«Κατέθετα πεντέμισι ώρες . Στην αρχή υπήρχε προφορική συζήτηση με την ανακρίτρια και στη συνέχεια άρχισε να γράφει η γραμματέας. Δε θυμάμαι να μου διάβασαν την κατάθεσή μου πριν υπογράψω», είπε η μάρτυρας, προκαλώντας το σχόλιο της προέδρου η οποία απευθυνόμενη σε συνήγορο υπεράσπισης είπε: "ξέρετε εσείς τι έγινε στην ανάκριση;  Η ίδια (σ.σ. η μάρτυρας ) είναι αρμόδια να κάνει παρατηρήσεις".

Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε σαφές πως «αν η μάρτυρας που είναι έξυπνο άτομο θεωρεί ότι πιέστηκε, ή ότι δεν καταγράφηκαν στην ανάκριση τα γεγονότα όπως τα είπε, η ίδια έχει δικαίωμα να προσφύγει . Αν έχει παράπονο ότι δεν κατέγραψαν τις απαντήσεις όπως τις έδωσε η ίδια έχει αυτό το δικαίωμα.»

Στη συνέχεια η Χρυσούλα Ρουπακιά κατέθεσε πως έχει δεχθεί απειλές, αναφέροντας πως τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη, της έκαψαν και τα δυο μαγαζιά . Αναφερόμενη δε στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ μετέδιδαν τις ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση τόνισε "μπορούσε να μου προκαλέσει φόβο αλλά όχι τόσο πολύ".

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής εστίασαν στη σχέση του Γιώργου Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, σε μία φωτογραφία που υπέδειξαν στη μάρτυρα όπου εμφανίζεται ο γιος του Ρουπακιά με το φερόμενο ως πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής τη ρώτησαν: «Θα εμπιστευόσασταν έναν ξένο για να φωτογραφηθεί με το παιδί σας;», χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά δέχτηκε βροχή ερωτήσεων και για το μαχαίρι - όπλο του εγκλήματος που όπως έχει καταθέσει είχε αγοράσει  η ίδια.

Πολιτική Αγωγή: Ο αδελφός σας είχε  λόγο να κυκλοφορεί με μαχαίρι

Μάρτυρας: Όχι

Πολιτική Αγωγή: Όλοι μιλούν για επαγγελματικό χτύπημα. Από που εκπαιδεύτηκε ο Ρουπακιας για να μπορέσει να  κάνει τέτοια σωστή χρήση μαχαιριού αφού , όπως λέτε, έτρωγε ακόμη και το μεσημεριανό χωρίς μαχαίρι.

Μάρτυρας: Ποτέ  δεν μου έχει πει ότι εκπαιδεύτηκε

Πολιτική Αγωγή:  Η συμπεριφορά του αδελφού σας προσιδιάζει σε απλό ψηφοφόρο ή ενεργό μέλος ;

Μάρτυρας: Εγώ ξέρω αυτό που μου είπε , δηλαδή πως είναι απλό μέλος.

Πολιτική Αγωγή: Μετά τη δολοφονία ο αδελφός σας είχε σκοπό να φύγει ;

Μάρτυρας: Εγώ τον ρώτησα αν είχε σκοπό να φύγει και μου είπε ότι  δεν πρόλαβε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

Φίλος Παύλου Φύσσα: "Φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας Χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει μετά τη δολοφονία"