Γιατί οι Τούρκοι δεν θα άφηναν να συλλάβουμε στρατιωτικό τους στα σύνορα

Γιατί δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε έναν..Τούρκο αγρότη με τους Έλληνες στρατιωτικούς
Ενημερώθηκε: 03/05/18 - 00:04

Εδώ και αρκετές ώρες παίζεται ένα θρίλερ στα σύνορα του Έβρου με την σύλληψη ενός Τούρκου που πέρασε τα σύνορα και αρχικά υπήρχε διαρροή ότι επρόκειτο για στρατιωτικό!

Πολλοί μάλιστα σκέφτηκαν ότι με την σύλληψη, θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για ανταλλαγή εν ψυχρώ, όπως όρισε ο Ερντογάν, με τους Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να παραμένουν φυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης.Όμως κατά πόσον μπορούμε να ανταλλάξουμε έναν Τούρκο αγρότη με δύο στρατιωτικούς; 

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι στρατιωτικός. Και δεν θα μπορούσε να ΄ναι γιατί:

•Οι Τούρκοι από την ημέρα της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας έχουν “μαζευτεί” από παντού! Ειδικά στον Έβρο είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Ξέρουν ότι υπάρχει το “σύνδρομο της ισοφάρισης”.

• “Εξαφανισμένοι” είναι και από το θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

Γενικώς θέλουν να εκμηδενίσουν τη πιθανότητα να βρεθούν στη γωνία…Στην οποία έχουν βάλει εμάς ακριβώς επειδή δεν κάναμε αυτό που τώρα οι Τούρκοι κάνουν: να πάρουμε τα μέτρα μας…

Όπως έχουμε ξαναγράψει είχαν χτυπήσει πάρα πολλά καμπανάκια στο Αιγαίο πριν από την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας. Γι΄ αυτό και κάποιοι είναι αδικαιολόγητοι που δεν τ΄ άκουσαν. Η ετοιμότητα που σήμερα έδειξαν συλλαμβάνοντας έναν Τούρκο με τρακτέρ άργησε 63 ημέρες. Όσες και οι μέρες αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας.

Με πληροφορίες από το militaire.gr