Η «ταξική» διάσταση του τραγικού δυστυχήματος

Η «ταξική» διάσταση του τραγικού δυστυχήματος
Ενημερώθηκε: 01/03/17 - 00:18

Με το που έγινε γνωστό το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική οδό στήθηκε λαϊκό δικαστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε ταξικά χαρακτηριστικά όταν έγιναν γνωστά τα στοιχεία του οδηγού της «Πόρσε».

Αποδόθηκε το δυστύχημα στην αλλαζονεία του πλουσιόπαιδου. Και συνοδεύτηκε το «πόρισμα» αυτό με ύβρι στην οικογένεια του οδηγού της μοιραίας «Πόρσε».

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο θρήνος του θανάτου αγγίζει όλους, χωρίς διάκριση κοινωνικής θέσης και εισοδήματος. Τα χρήματα δεν απαλύνουν τον πόνο. 

Κανείς δεν παίρνει το αυτοκίνητό του για να σκοτώσει πολίτες διαφορετικών εισοδημάτων. Δυστυχώς η αλλαζονεία της «ταχύτητας» διακατέχει πολλούς και όχι μόνο νεαρούς. Γι' αυτό άλλωστε θρηνούμε χιλιάδες θύματα ετησίως. 

 

Στην κουβέντα συμμετείχαν και βουλευτές δίνοντας τη δική τους ερμηνεία στον «ταξικό» χαρακτήρα του δυστυχήματος.

Ν. Μανιός: Ήταν ταξικό δυστύχημα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός είπε:

«Εμπεριέχεται το ταξικό στοιχείο, τι να πω, επειδή ήταν παιδί πλούσιου είχε καλό αυτοκίνητο, ή επειδή ήταν παιδί πλούσιου δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων; Οτι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός. Διότι απευθύνεται σε έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο πλούσιος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο που λέει ''δε βαριέσαι, όλα δικά μου είναι''».

Μερόπη Τζούφη: Ενα πλούσιο παιδί χωρίς όρια

Πάλι στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖ Μερόπη Τζούφη δήλωσε:

"Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι ένα πλούσιο παιδί, έχοντας ένα πολύ ακριβλό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όρια στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό του έδωσε αυτη τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέραται με αυτόν τον τρόπο. Μνα μην είναι οριοθετημένος. Ετσι έγινε πρόξενος αυτου΄του ατυχήματος μέσα στο οποίο όμως ήταν και θύτης και θύμα".

Λίγη ώρα αργότερα η κα Τζούφη επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή της στην σελίδα της το Facebook. Έγραψε σχετικά:

Το μεγαλείο ψυχής του πατέρα

Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, από την άλλη, συλλυπήθηκε τις οικογένειες των δύο νεαρών, του γιου του ιδιοκτήτη της εταιρείας Jumbo και του φίλο του, που επέβαιναν στο πολυτελές αυτοκίνητο, απορριπτοντας όλη την κουβέντα περί πλουσιόπαιδου λέγοντας χαρακτηριστικά «και αυτός δεν ήθελε να σκοτώσει ο κακομοίρης

Αδωνις Γεωργιάδης: Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο όλοι γινόμαστε ένα. Πλούσιοι και φτωχοί

Ολη την κουβέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε ο αντιιπρόεδρος της ΝΔ λέγοντας:

«Την Κυριακή το απόγευμα κάποιοι γονείς δέχτην το τηλεφώνημα που όλοι οι γονείς τρέμουν και έμαθαν ότι έχασαν τα παιδιά τους. Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο όλοι γινόμαστε ένα. Πλούσιοι και φτωχοί»

Νωρίτερα είχε γράψει στο λογαριασμό του στο facebook

Μπροστά στον πόνο του πατέρα που χάνει το παιδί του δεν υπάρχει κανονικά τίποτε, ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά, ούτε πλούτος, ούτε φτώχεια. Είναι αυτές οι στιγμές που ενώνουν όλους τους ανθρώπους και που σε κάνουν να λυγίζεις αισθανόμενος τον Πόνο. Οι γονείς όλων αυτών των ανθρώπων έλαβαν την Κυριακή αυτό το τηλεφώνημα που όλοι οι γονείς του κόσμου τρέμουν.

Αντί όμως αυτές οι τραγωδίες να μας κάνουν όλους να ερχόμαστε πιο κοντά σκεπτόμενοι πόσο Κοινή είναι η μοίρα μας, βγήκαν πάλι όλοι αυτοί οι αριστεροί με μίσος, για τον πλούσιο, τον κακομαθημένο, αυτόν που έχει όσα δεν έχουν, για να χύσουν πάλι τον βρωμερό τους φθόνο σαν δηλητήριο. Οπως έκαναν στην περίπτωση του Πλεύρη, του Παντελίδη και σε καθε ανάλογη στιγμή. Περιφρονείστε τους! Μόνον αυτό τους αξίζει.

 

Σχετικά Θέματα:

Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα συντρίμμια των αυτοκινήτων από την τραγωδία στη Θήβα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Φως στα αίτια της τραγωδίας στη Θήβα επιχειρεί να ρίξει η Τροχαία-Ταχύτητα και ελαστικά στο μικροσκόπιο

Ο 23χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών οδηγός της Porsche

Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε καρέ-καρέ την Porsche να καρφώνεται σαν βολίδα στο αυτοκίνητο της οικογένειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατέβηκε στην Εθνική Οδό να πάει τουαλέτα και ο οδηγός μίας Πόρσε του ξεκλήρισε την οικογένεια!

Οικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο-Οικογένεια επέβαινε σε φορτηγό που εξετράπη-Απανθρακώθηκε η μητέρα

Επιχείρηση απεγλωβισμού τριών ατόμων από αυτοκίνητο που έπεσε σε ρέμα στην Αμφίκλεια