Καιρός Πρωτοχρονιά: βαρυχειμωνιά με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες  

Καιρός Πρωτοχρονιά: βαρυχειμωνιά με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες  
Ενημερώθηκε: 29/12/18 - 13:33

Καιρός Πρωτοχρονιά: «Γλυκαθήκαμε» με τη λιακάδα χτες και σήμερα, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο, όμως ακολουθεί βαρυχειμωνιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και ανήμερα, με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες

Ειδικότερα, σήμερα και αύριο ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν στους 10 – 16 βαθμούς Κελσίου. Μόνο λίγες τοπικές βροχές σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανότατα και των Δωδεκανήσων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος θα μειωθεί αισθητά, και οι ανώτατες θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπερνούν του 8-9 βαθμούς Κελσίου. 

Τόσο στις 31 Δεκέμβρη όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ψυχρές αέριες μάζες θα επισκεφθούν τη χώρα μας. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, θα είναι μια γενικευμένη κακοκαιρία που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικά αυτού του καιρού θα είναι οι τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα Επτάνησα, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο.

Θα ενταθούν επίσης οι χιονοπτώσεις, που πλέον δεν θα επηρεάζουν μόνο τις ορεινές περιοχές αλλά και τις ημιορεινές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας.

Πιθανό επίσης είναι οι ισχυροί άνεμοι να προκαλέσουν προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αφού οι ισχυροί βοριάδες μπορεί να ξεπεράσουν και τα 8 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.