Κάλεσμα ΓΓ ΟΗΕ προς όλους τους εμπλεκομένους για λύση στο Κυπριακό

Κάλεσμα ΓΓ ΟΗΕ προς όλους τους εμπλεκομένους για λύση στο Κυπριακό
Ενημερώθηκε: 27/06/17 - 18:32

Σε κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους προχώρησε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του, ζητώντας τους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που παρουσιάζεται στο Κυπριακό.

«Το Ιανουάριο είχα το προνόμιο να συγκαλέσω τη Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία σηματοδότησε ένα ιστορικό βήμα στις προσπάθειες για την υπέρβαση δεκαετιών διαίρεσης. Σήμερα, είμαι ενθαρρυμένος από τη συνέχιση της Διάσκεψης στο Crans-Montana της Ελβετίας. Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες στη λήψη αυτού του αποφασιστικού βήματος».

Ο κ. Γκουτιέρες επισημαίνει σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου είναι τελικά ενώπιον όλων. «Καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους παίκτες να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, κυρίως για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Για το σκοπό αυτό, ως Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, επαναλαμβάνω τη σταθερή δέσμευσή μου να υποστηρίξω αυτή την προσπάθεια».

Καταλήγοντας, ο ΓΓ του ΟΗΕ προτρέπει όλους τους συμμετέχοντες «να επιδείξουν τη βούληση και την ηγεσία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας συνολικής διευθέτησης».

Σχετικά Θέματα:

Κοτζιάς: Ο ΟΗΕ απέσυρε έγγραφο του Άιντε μετά την απόδειξη της μονομέρειας του

Ακιντζί-Κυπριακό: Έφτασε η ώρα της λήψης αποφάσεων

Έξω φρενών ο Κοτζιάς αδειάζει τον Άιντα: Σκληρή επιστολή με φοβερές καταγγελίες...