Καρατομήσεις στη ΔΕΔΔΗΕ μετά το δυστύχημα στον Πόρο

Upourgeio
Ενημερώθηκε: 23/08/19 - 20:07

Τις παραιτήσεις του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος για το δυστύχημα στον Πόρο.

Ο υφυπουργός Ενέργειας, εξαιτίας του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος στον Πόρο εξέδωσε νωρίτερα μια ανακοίνωση στην οποία ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου και το οποίο κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στέφανου Οκταποδά προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το ατύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα». 
Το αίτημα για υποβολή παραιτήσεων δεν πρέπει να είναι άσχετο με το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ενημερωθεί για τον κίνδυνο που ελλοχεύουν στο συγκεκριμένο σημείο τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες, 22/08/2019, ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) Αθανάσιος Μπίνης, με επιστολή του στον ΔΕΔΔΗΕ, ζητούσε να μπει σήμανση στα καλώδια που φαίνεται ότι έριξαν το ελικόπτερο.

«Τα εν λόγω καλώδια αποτελούν δυνητικά κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος (πρόσκρουση ελικοπτέρου) τόσο στη διαδικασία προσγείωσης όσο και μετά την απογείωση, ιδιαίτερα για τους μη γνωρίζοντες την περιοχή», έγραφε χαρακτηριστικά η προειδοποιητική επιστολή που απέστειλε στις 11/5/2018 – 15 μήνες πριν πέσει το ελικόπτερο.