Καστελόριζο: «Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου»

 
Kastelorizo

Ενημερώθηκε: 13/02/23 - 10:29

Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από το Καστελόριζο στα αδέλφια σεισμόπληκτους της Τουρκίας, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τουρκικό Τύπο.

Με τίτλο “Ευχαριστώ γείτονα, άλλη μια χειρονομία από την Ελλάδα” η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει ακόμα ένα άρθρο για την προσφορά των Ελλήνων στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά όχι μόνο στα δέματα με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε στην Τουρκία το Καστελόριζο, αλλά και στο μήνυμα που τα συνόδευε.

Το Γραφείο του Περιφερειακού Διοικητή του Καστελόριζου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες των δεμάτων αλλά και το σημείωμα στα κουτιά που έγραφε: “Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελόριζου“.

Από την άλλη πλευρά, η περιφέρεια του Κας απάντησε στους κατοίκους του Καστελόριζου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: “Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελόριζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό“.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ