Κερκυραία «ξεδόντιασε» συμπολίτες της τάζοντάς τους φθηνά σπίτια από δήθεν πλειστηριασμούς

Κερκυραία «ξεδόντιασε» συμπολίτες της τάζοντάς τους φθηνά σπίτια από δήθεν πλειστηριασμούς
Ενημερώθηκε: 15/06/17 - 17:52

Όπου υπάρχει η ζήτηση, υπάρχει και η προσφορά και όπου υπάρχει η προσφορά υπάρχουν και οι επιτήδειοι που έρχονται να εκμεταλλευτούν τους ευκολόπιστους που προέρχονται από το σκέλος της υψηλής ζήτησης...

Έτσι λοιπόν μία 54χρονη συνταξιούχος Κερκυραία, προσποιούμενη την δήθεν συνεργάτη της Τράπεζας της Ελλάδος που σημειώνεται δεν έχει ούτως ή άλλως σχέση με πλειστηριασμούς ακινήτων, εξαπατούσε ευκολόπιστους συμπολίτες της που ήθελαν να αγοράσουν κοψοχρονιά ακίνητα ότι δήθεν θα μεσολαβούσε και τους άρπαζε τις οικονομίες τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε η δράση της σε τέσσερις υποθέσεις κατά τις οποίες απέσπασε ποσά που ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ! Η 54χρονη συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διερευνήθηκε μεθοδικά καταγγελία σύμφωνα με την οποία η 54χρονη εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων.

Για να πετύχει την παραπλάνηση των υποψήφιων αγοραστών, διαβεβαίωνε για την δυνατότητα μεσολάβησης της σε πλειστηριασμούς ακινήτων του τραπεζικού ιδρύματος, προκειμένου οι αγοραστές να τα λάβουν με χαμηλό αντίτιμο.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης της 54χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε, στην κατοχή της το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ το οποίο και αποτελούσε μέρος του συνολικού ποσού των 60.800 που απέσπασε από έναν 58χρονο και μια 54χρονη κατά την διάρκεια προκαθορισμένης συνάντησης, ως αντίτιμο για την μεσολάβηση της στην απόκτηση δύο ακινήτων, τα οποία προφανώς και δεν ήταν προς πλειστηριασμό και μάλιστα ήταν σε πολύ ακριβό σημείο της Κέρκυρας...

Επιπλέον στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε, εκτός από το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, μια πλαστή σφραγίδα με τον τίτλο του τραπεζικού ιδρύματος, το χρηματικό ποσό των 24.080, καθώς και πλήθος εγγράφων. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης έχει διαπιστωθεί η δράση της 54χρονης σε τρεις ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις κατά τις οποίες απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 119.500 και σε μία ακόμη απόπειρα κατά την οποία επιχείρησε να αφαιρέσει το ποσό των 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες απέσπασε:

• το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, χθες 14.06.2017 το πρωί, από έναν 42χρονο ημεδαπό
• το χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ, το πρωί της 27.04.2017, από έναν 44χρονο ημεδαπό
• το ποσό των 22.500 από έναν 31χρονο ημεδαπό, το πρωί της 28.03.2017
• ενώ επιπλέον επιχείρησε να αποσπάσει το ποσό των 60.000 ευρώ, από έναν 37χρονο, πριν από έναν μήνα περίπου

Η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την διερεύνηση του ενδεχομένου εμπλοκής της και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.
Πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να έχουν εξαπατηθεί με αντίστοιχο τρόπο ή έχουν αντιληφθεί αντίστοιχη δράση παρακαλούνται να το καταγγείλουν στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Η 54χρονη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.