Κλίμα έντασης και αναζήτηση ευθυνών μετά την τραγωδία στον Γεροπόταμο

 
Κλίμα έντασης και αναζήτηση ευθυνών μετά την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Ενημερώθηκε: 20/02/19 - 13:28

Περίπου δύο 24ωρα μετά το τραγικό περιστατικό στον Γεροπόταμο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, η συζήτηση περί ευθυνών έχει καλλιεργήσει κλίμα έντασης μεταξύ των υπηρεσιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι εκτός από την υπ' αριθμόν 72604/07-04-2017 απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, με την οποία είχε χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Φαιστού με το ποσό των 260.000 ευρώ για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών- προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «ιρλανδική γέφυρα», η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια- το 2018 είχαν δοθεί επιπλέον 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στον δήμο της περιοχής για τη συντήρηση των δρόμων του αναδασμού, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο συγκριμένος δρόμος.

«Δεν είναι ώρα να ζητούμε εμείς ευθύνες για το ποιος έχει την αρμοδιότητα. Αν υπάρχουν ευθύνες, ένας είναι αρμόδιος να τις αναζητήσει και δεν είναι ούτε τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, πολύ, δε, περισσότερο εμείς. Αυτός που οφείλει να το κάνει είναι η δικαιοσύνη. Εγώ με απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία και την ορθή της κρίση, δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Να τονίσω, όμως, ότι μπορεί να υπάρξει ένα και μόνο ερώτημα. Αν ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δρόμος που διαχειρίζεται το ΤΟΕΒ ή ο δήμος. Σίγουρα, όμως, δεν τον διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Δεν είναι επαρχιακός δρόμος, είναι αμιγώς αγροτικός. Ακόμη και η χρηματοδότηση που έδωσε ο περιφερειάρχης δεν ήταν υποχρέωση της Περιφέρειας, αλλά του κράτους. Η Περιφέρεια έχει τα δικά της προβλήματα, ευθύνες και αρμοδιότητες, στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί πάντα. Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνη σε κανέναν, πολύ, δε, περισσότερο σε συνεργάτες και φίλους επί χρόνια, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ και να ανεχθώ να με δείχνουν ως υπεύθυνο για τέσσερα θύματα. Όποιος συνεχίζει να το κάνει θα λογοδοτήσει εκεί που πρέπει να λογοδοτήσει» τόνισε ο κ. Κουκιαδάκης.