Κορωνοϊός: Τι δείχνει η ανάλυση στα λύματα για το ιικό φορτίο

Κορωνοϊός: Τι δείχνει η ανάλυση στα λύματα για το ιικό φορτίο
Ενημερώθηκε: 04/08/21 - 08:58

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 26 Ιουλίου - 1 Αυγούστου, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του Λεκανοπεδίου παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις με την αύξηση κατά 16% να μην αξιολογείται ως σημαντική.

Αντίστοιχα σταθεροποιητικές τάσεις με μη σημαντικές μεταβολές αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία για την Ξάνθη (+5%), την Αλεξανδρούπολη (-12%) και τη Θεσσαλονίκη (-11%), με την τελευταία να παρουσιάζει πτωτική τάση και στα κρούσματα (316 νέα), γεγονός όμως που αποδίδεται στις καλοκαιρινές εξορμήσεις των κατοίκων της προς τη Χαλκιδική.

Στον αντίποδα, ο κορωνοϊός κάνει... πάρτι στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Βόλο και Λάρισα, όπου καταγράφονται από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της χώρας, κατά 112% και 79% αντίστοιχα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Κρήτη όπως επιβεβαιώνουν τα επίπεδα του ιού στα αστικά λύματα Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, στα οποία παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις κατά 34% και 186% αντίστοιχα.

Θετική είναι η εικόνα σε ό, τι αφορά την πορεία της επιδημίας μέσω του ελέγχου των λυμάτων στα Ιωάννινα και την Πάτρα, όπου το ιικό φορτίο παρουσίασε μείωση 51% για την πρώτη πόλη και χαρακτηρίστηκε μη ανιχνεύσιμο για τη δεύτερη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ