Λήγει σήμερα η προθεσμία για πληρωμή φορου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για πληρωμή φορου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ
Ενημερώθηκε: 29/09/17 - 07:35

Τελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά από τους δύο αυτούς φόρους έσοδα περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του φόρου, επιβαρύνονται με προσαυξήσεις ύψους 0,73% σε μηνιαία βάση.

Σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη ως το τέλος Νοεμβρίου.

Τέλος, ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει σήμερα και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2018.

Μπροστά στο αδιέξοδο, πολλοί έσπευσαν ήδη στις ΔΟΥ για να ζητήσουν να βάλουν σε 12 δόσεις τουλάχιστον τον φόρο εισοδήματος, πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη η δόση Σεπτεμβρίου.

Με τα δεδομένα αυτά, στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν να δουν αν θα κλείσει ή θα διευρυνθεί τελικά ακόμα περισσότερο η «μαύρη τρύπα» στις εισπράξεις φόρων (970 εκατ. τον Αύγουστο ήδη) καθώς Οκτώβριο και Νοέμβριο θα αναρτώνται και τα ειδοποιητήρια των νέων Τελών Κυκλοφορίας των ΙΧ για το 2018.