Λουκέτο σε γνωστό κλαμπ της Σαντορίνης-Δεν είχε καν ταμειακή μηχανή!

 
7 στις 10 επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις-Οργιάζει ήδη η παραβατικότητα σε τουριστικούς προορισμούς

Ενημερώθηκε: 07/06/17 - 23:19


Κι όμως συνέβη κι αυτό...Γνωστό κλαμπ της Σαντορίνης, δεν έκοβε αποδείξεις, γιατί δεν υπήρχε ταμειακή μηχανή. Άφωνοι έμειναν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).


Την ίδια στιγμή, η φοροδιαφυγή κυριολεκτικά οργιάζει, και αυτό φάνηκε με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικά νησιά των Κυκλάδων για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος.Ούτε λίγo ούτε πολύ διαπιστώθηκε παραβατικότητα που φθάνει το 70% !

Όμως με το "καλημέρα" σας, οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές, φάνηκαν αμέσως όχι μόνο εκρηκτικά ποσοστά παραβατικότητας αλλά και θράσος από ορισμένους επιτηδευματίες.


Στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης το κλαμπ


Η επιχείρηση εντοπίστηκε στο Ακρωτήρι Σαντορίνης και ήδη ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.Όμως αυτό το περιστατικό είναι γεγονός ότι θορύβησε το επιτελείο της ΑΑΔΕ, που διαπιστώνει ότι ο κίνδυνος για"¨λουκέτο" δεν πτοεί πολλούς με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει επιδεινωθεί και τα έσοδα του ΦΠΑ να εμφανίζουν υστέρηση.

Ειδικά όσον αφορά στις ταμειακές μηχανές, πέρα από τους συνήθεις ελέγχους, που θα αφορούν στο αν είναι «μαϊμού» ή αν είναι «πειραγμένες» με ειδικό λογισμικό από ηλεκτρονικούς υπολογιστές έτσι ώστε να περιορίζεται ή μηδενίζεται ο τζίρος της ημέρας, κεντρικός στόχος της ΑΑΔΕ είναι να αποσυρθούν άμεσα οι ταμειακές παλιάς τεχνολογίας.

Όλα τα σχετικά θέματα με τις αποδείξεις, ΕΔΩ