Μετά τις «Πρέσπες» έρχονται οι κρίσεις των Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά τις «Πρέσπες» έρχονται οι κρίσεις των Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις
Ενημερώθηκε: 25/01/19 - 18:24

Με την ολοκλήρωση της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για την τοποθέτηση των νέων Αρχηγών στο στράτευμα.

Τα τηλέφωνα έχουν “ανάψει” στα Γενικά Επιτελεία και η πληροφορία για “ΚΥΣΕΑ στη Βουλή” έχει κυκλοφορήσει στους διαδρόμους.

Ήδη ονόματα των υποψηφίων που φέρονται για «σίγουροι» έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Πενταγώνου.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο:

Το πρώτο θέλει Α/ΓΕΕΘΑ, στη θέση του Ευάγγελου Αποστολάκη, τον νυν Α/ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδούλου και Α/ΓΕΣ τον σημερινό Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Στη θέση του Α/ΓΕΑ προωθείται ο σημερινός Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Μπλιούμης. Στο ΓΕΝ έχει μεγάλες πιθανότητες παραμονής ο Α/ΓΕΝ, Νίκος Τσούνης.Αυτό είναι το πιο “στρωτό” σενάριο.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει προώθηση του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου, στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Τι θα γίνει σ΄ αυτή τη περίπτωση στο ΓΕΣ; Θα δεχτούν να γίνουν Α/ΓΕΣ οι συμμαθητές του Καμπάς ή του Ζερβάκη; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δύο -ίσως και οι δύο- έχουν απαντήσει θετικά.

Σε περίπτωση επικράτησης αυτού του σεναρίου πιθανότατα θα ΄χουμε αλλαγή Αρχηγού στο ΓΕΑ με τους Μπλιούμη και Μπουρολιά να είναι υποψήφιοι, σε περίπτωση που ο σημερινός Α/ΓΕΑ αποχωρήσει.

Στο ΓΕΝ αν πάμε στο πιο “τολμηρό” σενάριο πιθανόν να έχουμε ακόμη πιο μεγάλες αλλαγές απ΄ αυτές που έτσι κι αλλιώς προβλέπονται. Που σημαίνει ότι εκτός από την αποχώρηση του Α/ΓΕΝ θα ΄χουμε πολλές αλλαγές σε επίπεδο Αντιναυάρχων. Κάτι που προβλέπεται βεβαίως ακόμη και στο πρώτο σενάριο που προβλέπει παραμονή του Α/ΓΕΝ στη θέση του.

ΠΗΓΗ: militaire.gr