Μνημόσυνο για τους νεκρούς στο Μάτι

Μνημόσυνο για τους νεκρούς στο Μάτι
Ενημερώθηκε: 23/07/19 - 11:06

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Στις 23 Ιουλίου του 2018 οι φλόγες κατέστρεφαν τα πάντα, αφήνοντας πίσω τους 102 νεκρούς.

Σήμερα στο πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι, ένα από τα σημεία της τραγωδίας, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το οικόπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι προσπαθώντας να γλυτώσουν από τη φωτιά.

Το παρών έδωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  Μάκης Βορίδης, όπως και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.   

Σήμερα το απόγευμα σε κάθε περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά θα συγκεντρωθούν πολίτες και περπατώντας στους μοιραίους δρόμους που έγιναν τάφος για δεκάδες συμπολίτες μας, θα φτάσουν στο λιμανάκι του Ματιού, όπου στις 20:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών. 

Επιπλέον στις 18:00 στο Νέο Βουτζά θα συγκεντρωθούν πολίτες στο πέταλο της οδού Ισμήνης, της β' Εισόδου, σημείο που εντοπίστηκαν τα περισσότερα θύματα, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη τους. Εν συνεχεία περπατώντας προς το Μάτι με προορισμό το ΝΑ.Ο.ΜΑ. θα φυτευτούν κατά μήκος του δρόμου, 15 κυπαρισσάκια, αφιερωμένα στους ανθρώπους που «χάθηκαν».